Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

Cinlenmek nedir? Musallat belirtileri nelerdir?

dobby


Cinlenmek, metafizik canlıların insanlara musallat olmasıdır. Bu musallattan Kuranda bahsedilmiştir ve her insanın başına gelebilir. İster bir köylü olsun, isterse lüks yaşayan bir iş adamı olsun yada üniversiteli bir genç olsun hiç fark etmeksizin cinler herkese musallat olabilirler. Cinlenmek hakkında merak edilenleri dört bölümde inceleyeceğiz.

Cinlenmek

+ Cinlerin mahiyeti
+ Cinlerin insanlar üzerindeki etkisi
+ Musallat belirtileri nelerdir?
+ Musallattan kurtulma yöntemi


1) Cinlerin mahiyeti

C-n-n kelimesinin sözlük anlamı ''bir şeyin duyu organlarına saklı kalması'' (Ragıb: müfredat, s:242) demektir. Bu harflerden türeyen CİN kelimesi de ''görünmeyen canlı'' demektir. CENNET: Zemini görünmeyen ağaçla kaplı bahçe. CENİN: Anne karnında görülmeyen bebek.

Kelimenin ''görünmeyen canlı'' anlamına bakarak bazı kimseler cinlere; virüs, bakteri, yabancı insan, uzaylı demişlerdir. Bu anlamları kabul edenler sadece sözlüğe bakmakla yetinmiş, Kuran ayetlerine bakmamışlardır. İslam'da cinlerin mahiyetini anlamak için konuyla ilgili ayetleri kabul etmek lazımdır.

Şimdi cinlerin mahiyetine değinelim. Cinler de tıpkı insanlar gibi akıllı ve iradeli canlı türüdür. Kuran'da ''Ey insanlar'' hitabı olduğu gibi ''Ey cinler'' hitabı da vardır. ''Ey cinler ve insanlar topluluğu!...'' [55/Rahman 33] Öyleyse cinlerin varlığı ve dinden sorumlu oldukları tartışılmaz bir gerçektir. Hele ki ''Cinleri ve insanları sadece bana kulluk etmeleri dışında yaratmadım.'' [51/Zariyat 56] ayeti varken hiçbir müslüman cinlerin varlığından şüphe edemez.

Bildiğimiz gibi insanlar topraktan yaratıldı, bu yüzden madde boyutunda yaşıyoruz. Cinlerin de ateşten yaratıldığını biliyoruz. ''İnsanı çömlek gibi kurutulmuş çamurdan yarattı. Ve cinni dumansız ateşten yarattı. Öyleyse rabbinizin hangi nimetini yalanlıyorsunuz?'' [55/Rahman 14-16 ] Lakin bu ateş, bildiğimiz alevli ateş değil, ateşin üzerinden yükselen ısıdır. Bu ısıya semum ateşi denir ki ayette şöyle bahsedilir: ''Ve cinni daha önce semum ateşinden yarattık.'' [15/Hicr 27] Semum ateşini yaz aylarında araba sürerken görebilirsiniz. Yerden dalgalar halinde kavurucu ısı yükselir. İşte yerden yükselen bu sıcaklık cinlerin yaratıldığı maddedir. Bu sebeple madde boyutunda gözle göremeyiz. Bizim cinleri göremiyor oluşumuz, onların da bizi göremiyor olduğu anlamına gelmez. Cinler madde boyutunu çok iyi görebilirler. ''..Şüphesiz O ve kabilesi sizi görürler, sizin onları göremeyeceğiniz yerden..'' [7/Araf 27]

Cinlerin şekilleri de farklılık gösterir. Örneğin süleyman peygamberin emrinde olan ve Belkıs'ın tahtını getirmeyi teklif edenlerden birisi ''Cinlerden İfrit'' olarak Neml Suresi 39.ayette geçmektedir. Bu ifade tıpkı ''İnsanlardan zenciler, insanlardan cüceler'' demek gibidir. Cinlerin farklı ırkları olduğuna dikkat çeker. Şimdi cinlerin insanlar üzerinde ne gibi etkisi var ona bakalım.

2) Cinlerin insanlar üzerindeki etkisi

Cinlerin insanlar üzerindeki etkisi ilk insanın yaratılmasıyla başlamıştır. "Adem'e secde edin" [7/Araf 11-18] emrine itaat etmeyen İblis, küfre düşünce insanlar için imtihan vesilesi olmuştur. İlk vesvese verdiği kişiler de Adem ve eşi olmuştur. ‘’Derken şeytan ona vesvese verdi. Dedi ki: ''Ey Adem! Sana ölümsüzlük ağacına ve tükenmez bir saltanata delalet edeyim mi?'' [20/Taha Suresi 120] Daha sonra kendi türünden olan cinleri de ordusuna katarak, cin şeytanları insanlara musallat etmiştir. Ümitsiz anlamına gelen İblis'e bu ruhsatı bizzat yüce Allah vermiştir. Çünkü insanların imtihan edilmesi lazımdır. Bu imtihan vesilesi, şeytanların vesvese verip aklımıza kötü düşünce sokmasıdır.

"Onlardan gücünün yettiği kimseyi sesinle kışkırt. Onlara atlıların ve yayaların ile (vesvese) haykır. Onların mallarına ve evlatlarına ortak ol. Onlara vaatler ver. Şeytan onlara aldatmadan başkasını vaat vermez." [17/İsra Suresi 64]


Allah'ın verdiği bu izinle, şeytanlar insanların aklına kötü düşünce sokarlar. O düşünceyi kabul edip etmemek ise bizim kendi tercihimize kalmıştır. Eğer şeytani düşünceleri kabul eder isek, bunu kendi irademizle kabul etmiş oluruz. Yani ''şeytana uydum, şeytan beni aldattı'' gibi bahaneler geçersizdir. Zaten hesap günü de hiç kimse şeytanları suçlayarak kurtulamayacak, şeytan da ''kendinizi kınayın'' diyerek suçlamaları kabul etmeyecektir.

"İş bittiği zaman (hesap günü) şeytan dedi: ‘’Şüphesiz Allah size gerçek olan vaadi vaad etti. Ben de size vaad ettim ama sözümde durmadım. Sizin üzerinizde bir saltanatım yoktu, sadece sizi davet ettim, hemen bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın da kendinizi kınayın. Ben sizin yardımcınız değilim, siz de benim yardımcım değilsiniz. Zaten daha önce beni ortak koşmanızı da inkar ettim. Şüphesiz zalimlere acı azap vardır." [14/İbrahim Suresi 22]

Şeytani cinlerin telkinlerini kabul eden insanlar ise farkında olmadan şirk'e düşerler. Şeytanın tuzaklarını bilmedikleri için hurafeye saplanırlar ama kendilerini doğru yolda zannederler. ‘’Ve kim Rahmanın zikrinden yüz çevirirse ona bir şeytan tahsis ederiz. Artık o, onun yakınıdır. Şüphesiz onlar, onları yoldan alıkoyar, halen kendilerini hidayete ermiş sanırlar.'' [43/Zuhruf Suresi 36-37] Rahmanın zikrinden yüz çeviren insanlar, şeytanların telkinlerini çok kolay kabul ederler. Bu musallat insanda itikat yönünden bozulmaya yol açar ve sağlık problemi oluşturmaz.

Bir de büyük günah işleyen insanlara inen şeytanlar vardır ki onların musallatı psikolojik sorunlara yol açar. En düşüğü aklına sürekli kötü düşünceler gelmesidir. Daha ağır musallatlarda ise geceleri uyku uyuyamamak, sürekli kabuslar görmek, vahşet görüntüleri görmektir. Peki sağlık sorunlarına yol açan bu musallatın sebebi nedir? Hemen konuyla ilgili ayetlere bakalım.

"Şeytanlar kimin üzerine iner size haber vereyim mi? Her yalancı ve günahkâra inerler." [26/Şuara 221-222]


Şuara 222.ayette geçen ''yalancı ve günahkar'' ifadesi şeytani cinlerin musallat olma sebebini ortaya koymuştur. Konuyla ilgili diğer ayetlere baktığımızda yalancıdan kastın ne olduğunu, günahkardan kastın ne olduğunu görürüz. Yalancı insanlara inen şeytanlar; Allah'a söz verip sözünü bozmak, adak adayıp unutmak, fal bakıp gaybdan haber vermek, masum birine iftira atmak, bana da vahyolundu diyerek kutsal kitap sunmak gibi sebeplerden inerler. Bunlar bir insanın musallat yaşaması için yalana dayalı sebeplerdir. Günahkar insanlara inen şeytanlar; anne babaya el kaldırmak, doğduğu güne lanet okumak, mazlumun ahını almak, kınayıp dedikodu yapmak, ölüye yalvarmak, zina etmek, faiz yemek gibi büyük günahlar sebebiyle inerler.

Özellikle halk arasında sık görülen musallat sebebi; Allah'a söz verip tutmamak, adak adayıp unutmak gibi Allah'a karşı söylenmiş yalanlardır. Yalanın büyüğü Allah'a yalan söylemek olduğu için buna çok kızar. ‘’Ey iman edenler! Yapmayacağınız şeyi niçin söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyi söylemeniz, Allah katında büyük bir buğz sebebidir.’’ [61/Saff Suresi 2-3] Bu öfkesi sebebiyle üzerimizdeki korumasını kaldırır ve cinlerin musallat olmasına izin verir.

Bunun yanısıra büyü için kullanılan cinler de vardır. Medyumların para karşılığında yaptığı aşk büyüsü, bağlama büyüsü, ayırma büyüsü gibi çeşitli büyülerle görevlendirilen cinler insanların algılarına müdahale edebilirler. Bu cinlerin insanlara musallat edilmesi söz konusu olsa bile müslümanlar Allah'ın kendilerini koruduğuna inanmalı, büyünün etki edeceğine inanmamalıdır. Evinde muska tarzı şeyler bulundurmamalı, muskalardan medet ummamalıdır. İçinde ayet yazılı olsa bile muska takmamalı, ayetleri her gün okuyarak dua etmelidir. Büyüden şüphelenenler şu ayeti her namazdan sonra okuyabilir. ''..Ma ci'tum bihis sihru. İnnellahe seyubdiluhu, innellahe la yuslihu amelel mufsidin.'' [10/Yunus Suresi 18]

Cinlerin insanlara zarar vermek için kullanılması bazı İslam düşmanı tarikat/cemaatlerde görülmektedir. Örneğin Fethullah Gülen, insanları kendine bağlamak için cinleri kullandığını kitaplarında beyan etmiştir.

“İstesek biz de cinlerle meşgul olabilir ve onları bazılarının üzerine salar hatta akılları ile de oynayabiliriz. Ama hiçbir peygamber bu yolda yürümemiş tebliğ ve irşadına bunları bulaştırmamıştır.” (Gülen, Fasıldan Fasıla 2, İzmir 1995, s. 99). Ruh ve cin çağırma gibi hadiselere her mümin muttali olabilir. Bunlar bazıları için üç aylık bir çalışmayla elde edilebilecek şeylerdir.” (Gülen, İnancın Gölgesinde 1, s.116-117). “Desem ki size, ben her gün bir tane cinle görüşüyorum desem yalan söylemiş olmam (Giriş, Tebliğde gaye ve metot, dk. 04:50)


3) Musallat belirtileri nelerdir?

Cinler insan bedenine girdiği zaman anormal hareketlere sebep olur. Dışarıdan bakan birisi onun psikoljik sorunları olduğunu düşünürken aslında musallat söz konusudur. Cinlenen insanda zaman algısı sorunu, tuvalette iki saat kalıp on dakika kaldığını zannetmek, gece sıçrayarak uyanmak, hayattan zevk almamak, vahşet/dehşet hayalleri görmek, öldürme ve intihar etme isteği gibi büyük sorunlar meydana gelir, ölüpte dirilen zombi gibi duygusuz olur.

Musallat teşhisi için yöntem şudur: Ayakta hazır ol vaziyetinde dikilin ve kendinizi serbest bırakın. Arkanızda bir yakınınız, ellerini açarak sırtınızın kürek kemiklerini kavrayıp sanki ruhunuzu tutuyormuş gibi kavrayıp çeksin. Eğer geriye doğru bir çekilme hissedip yerinizden kıpırdarsanız musallat yaşıyorsunuz demektir. Eğer hiçbir şey hissetmeyip yerinizden kıpırdamaz iseniz şüpheniz yersizdir. Bunu deneyerek kendinizi kontrol edebilirsiniz. Musallat var ise göreceksiniz ki kıyafeti çekmediğiniz halde çektiğiniz kişi geriye doğru düşecektir.



4) Musallattan kurtulma yöntemi

Kendi hataları sonucunda cinlenen bir insan, hatalarını düzelterek cinlerden kurtulabilir. Örneğin nerede hata yaptığını düşünür, hatasını telafi ederek günahtan kurtulur ve tövbe edip manevi korunma gömleğini giyer. Tövbe etmek için bir cuma günü gusül abdesti aldıktan sonra Allah'a yalvarmak, mümkünse sadaka vermek daha etkilidir. Bildiği ve bilmediği tüm günahlara tövbe ettikten sonra müminler için şifa olan Kuran-ı Kerim'den ilgili ayetler arapçasından okunur. Önce günahlara tövbe etmek, sonra Kuran'daki ayetleri okumak lazımdır. ''Kurân’dan indirdiğimiz şeyler mü’minler için şifa ve rahmettir...''(İsra/82) ayeti bu konuya da işaret eder. Dua ve ayetler şöyledir;

"Ey gökleri ve yeri yaratan, her şeyi işiten ve bilen rabbim! Ben bütün varlığımla sana teslim oldum, günahımı itiraf ediyorum, hatalarımdan pişman oldum, tövbe ediyorum ya gaffar. Hatalarımdan ötürü musallat olan cinlerden senin korumana sığınıyorum ya hafız. Ey herşeye kâdir olan yüce rabbim! Bana isabet eden musibeti kaldır, bedenimi temizle, gönlüme inşirah ver, ömrümü bereketli kıl. Şüphesiz sen dualara icabet edensin, her şeyi işiten ve görensin." diyerek dua ettikten sonra şu ayetler okunur:

# Yunus peygamberin duası: "lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn" (Enbiya 87) Meali: “Senden başka İlâh yoktur. Sen Sübhan’sın, Muhakkak ki ben zalimlerden oldum.

# Eyüp peygamberin duası: "ennî messeniyed durru ve ente erhamur râhimîn" (Enbiya 83) Meali: “Muhakkak ki, bana bir zarar isabet etti. Ve Sen, rahmet edenlerin en çok rahmet edenisin.”

# Cinleri uzaklaştırma duası: "Rabbi eûzu bike min hemezâtiş şeyâtîn, Ve eûzu bike rabbi en yahdurûn." (Muminun/ 97,98) Meali: “Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım. Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım.”

# İnşirah duası: "E lem neşrah leke sadrak, Ve vedagnâ anke vizrak." Meali: Senin göğsünü sana genişletmedik mi? Ve senden yükünü kaldırdık.

# Hz. Musanın duası: "Rabbiş rahli sadri, ve yessirli emriy." (Taha 25, 26) Meali: Rabbim göğsüme genişlik ver ve bana işimi kolaylaştır.

Bu duaları yapmadan önce sadaka vermek ve Cuma gününü beklemek daha etkili olacaktır. Cuma günü öğle vaktinde bu 5 dua sırasıyla yapılır ve son olarak inşirah ilk iki ayeti ve Musanın duası sürekli tekrar edilir, bu ayetlerin anlamı kişide tecelli ederek yükü kaldırılır işi kolaylaşır ve cin musallatından kurtulur. Cinler bedene sırttaki çakralardan girdiği için çıkış yeri de sırt olacaktır. Bedene giren cinler çıkıp gidene kadar bu ayetler tekrar edilmelidir.

Sonuç

Çağımızda cinlerin bedene sirayet etmesi bir yana cinlerin varlığı bile tartışılmakta, bazı hoca görünümlü kişiler ''cinler yabancı insandır'' diyerek insanları İslam'dan uzaklaştırmaktadır. Bazı ilim sahibi hocalar da cinleri anlatmaktan çekinmekte ve insanlar korkar gerekçesiyle hiç bahsetmemektedir. Halbuki Kuran'da cin şeytanlardan bahsedilmiş, onların yalancı ve günahkarlara ineceği bilgisi verilmiştir. Bu inme olayı yanında bulunması değil, bedene girmesi şeklinde olur. Bu tehlikeye karşı ümmeti Muhammed uyarılmalı, günahlardan kaçınmaya ve temiz nesiller yetiştirmeye dikkat edilmelidir.

Özellikle Allah'a söz verip tutmamak, adak adayıp unutmak, anne baba bedduası almak, kul hakkı yiyerek ah almak, yetime eziyet etmek, anne ve babaya eziyet etmek, alkolik olmak, zekat vermemek, faiz yemek, zina etmek, insanları aşağılamak, arkadan çekiştirip alay etmek gibi suçlardan ötürü bedene cin girmesi mümkündür. Buna karşın insanlarında iman ve dua gibi büyük bir silahı vardır. ''Öyleyse gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır'' (İnşirah 5) ayetinde bahsedildiği gibi bu zorluğun kolaylığı da pişmanlık ile tövbe etmek ve korunma ayetlerini okumaktır. Allah teala kendisine yapılan her yalvarmayı işitir ve samimiyetinizi gösterdiğinizde duanıza icabet eder.

Kullarım sana beden sorarlarsa kuşkusuz yakınım. Dua ettiği zaman dua edenin davetine icabet ederim. Öyleyse bana yönelsinler, bana iman edip güvensinler. Umulur ki irşad olurlar. (2/Bakara suresi 186)

Sosyal medyada yorum yazmak isteyenler için burada anlatılanları şöyle bir özetlersek;

CİNLERİN BEDENE GİRME SEBEPLERİ!
1- Allaha söz verip unutmak,
2- Ana babaya el kaldırmak,
3- Yetimi kahretmek,
4- Haklı bir beddua almak,
5- Başkasının hayal ettiği rahat hayat yaşadığı halde hayata lanet okumak.
6- Faiz yemek, zina etmek, zekat vermemek gibi günahlara devam etmek.

CİNLENEN KİŞİDE NELER GÖRÜLÜR?
1- Geceleri sıçrayarak uyanmak,
2- Dehşetli vahşetli halisülasyonlar görmek,
3- Aklına sürekli kötü düşünceler gelmesi,
4- Ailesini öldürme isteği,
5- Aniden çığlık atma isteği,
5- Hislerin gitmesi ve zombi gibi hissizleşmek,

CİNLENEN KİŞİ NASIL KURTULUR?
1- Nerede hata yaptığını fark edip tövbe etmek
2- Cine arapça Kuran dinletmek, meal okuyup ahireti anlatmak, islama davet etmek, Bir kaç gün bu şekilde tebliğ yaparak cine psikolojik baskı uygulamak.
3- Kolaylaştırma ayetlerini (Ala suresi 8.ayeti, Taha 25 ve 26) okumak. Ferahlama ayetlerini (İnşirah suresi 1 ve 2) okumak.
4- Ayetel kürsiyi okuyup son cümlesindeki korunma ayetini 70 kere tekrar etmek.
5- Her namazda felak ve nas surelerini okumak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?