Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

İslam'da heykel haram değil sanattır!

İslam'da heykel haram değil
Gelenek dininde yaygın olarak haram olduğuna inanılan heykeller aslında haram değil sanattır. Çünkü Kuranda heykel'in haram oluşuyla ilgili bir yasak olmadığı gibi heykel sanatı övülmektedir. Kudretli Süleyman peygamber emrindeki cinlere heykel yaptırıp sarayını bu heykeller ile süslemiştir.

Sebe Suresi 13:''Ona dilediği şeyleri, mihraplar (mescidler, saraylar, yüksek binalar), HEYKELLER, havuz gibi büyük çanaklar, sabit kazanlar yapıyorlard). Ey Dâvud ailesi, şükrederek çalışın! Ve kullarımdan, çok şükredenler azdır.''

Ayette görüldüğü gibi Hz. süleyman sarayını heykeller ile süslemiştir. Süs için yapılan heykel ile tapınmak için yapılan heykel farklıdır. Bu fark yenebilen kültür mantarı ile zehirli mantar arasındaki fark gibidir. Birisi zararsızdır diğeri ise zararlıdır. Heykelin haram olduğunu söyleyenler heykelleri put zannetmektedirler. Bir heykelin put olması için ona tapıyor olmak gerekir. Yani Allah ile arasına koyup ondan medet umması gerekir. Müşriklerin puta tapınma amacı allah'a yaklaşmak içindir. Zumer suresi 3:..Allah'tan başka evliya edinenler, 'Biz onlara sadece Allah'a yaklaşmak için kulluk ediyoruz' dediler..

İslamda heykel hükmü konusunda yanlış bilinen bir gerçeği daha gün yüzüne çıkarmış olduk. İslam dinini Kurandan öğrenmeye devam ediyoruz. Selametle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?