Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

İslam'da köpek beslemek caizdir

İslamda köpek beslemek

Köpek beslemek İslami kesim tarafından hoş karşılanmaz. Bunun sebebi mezheplerin verdiği hükümdür. Köpek necis olarak tanıtılır ve eve alınması yasaklanır. Kuran'da ise mağaraya sığınan yedi gencin yanında besledikleri köpekten bahsedilir. Köpek mağaranın girişine ayaklarını uzatmış vaziyette konumlanmıştır. Demek ki islamda köpek beslemek caizdir.

Bir de onları mağarada görseydin uyanık sanırdın. Halbuki onlar uykudadırlar. Biz onları sağa sola çevirirdik. Köpekleri de girişte ön ayaklarını ileri doğru uzatmıştı. Eğer onları görseydin, arkana bakmadan kaçardın ve için korku ile dolardı. (Kehf Suresi 18.Ayet)

Ayette görüldüğü gibi Ashab-ı kehf mağaraya giderken yanlarında besledikleri köpeği de götürmüştür. Köpeklerin insanların dostu olduğunu ve yanlarında yaşayabileceğini ispatlayan bu ayet evde veya bahçede köpek beslemekte sakınca olmadığına delildir. Evde besleyenler tabi ki temizliğine dikkat etmeli, günlük yürüyüşe çıkarmalı, banyoda yıkamalıdır. İslamda esas olan temizliğe dikkat etmektir. Kedi veya köpek fark etmeksizin evde beslemekte sakınca yoktur. Nitekim hayvanlar karşılıksız sevgi vermesi sebebiyle insanların yaşamına renk katar. Sevmemiz için özel olarak yaratılmışlardır.