Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

Müşriklerin kadın düşmanlığı

Müşriklerin en belirgin özelliklerinden birisi kadın düşmanı olmalarıdır. Kadını insan olarak bile görmezler, hiçbir söz hakkı tanımazlar, kadının dediğinin tersini yapmak gerektiğini savunurlar, dövmekten çekinmezler, eve hapsetmek isterler, cariye yapıp kullanmak isterler. Bu zihniyet her çağda varlığını sürdürür ve ayrımcı görüşleriyle hayatı zindan ederler. Oysa kendilerini doğuran da bir kadındır. Daha kötüsü bu dışlanmayı köleliğe alışmış kadınların savunması, kendilerini insan olarak görmemeleridir. Şirk içinde yüzenlerin bu iğrenç zihniyeti mekkeli müşrikler üzerinden bize şöyle anlatılır:

Tekvir Suresi 7: Nefsler (bedenlerle) eşleştirildiği zaman. 8: Canlıyken gömülen kız çocuğuna sorulduğu zaman 9: Hangi günah sebebiyle öldürüldün?

Mekkeli müşrikler kadını potansiye lsuç unsuru gördüğü için daha çocukken gömerek öldürürlerdi. İleride fahişe olur yada cariye olur gerekçesi ve savaşta işe yaramıyor gerekçesiyle kız çocuğu olanların yüzü ekşirdi. Kız evlattan çok utanır, insan içine çıkamazlardı. Böyle yozlaşmış bir topluma peygamber gönderildi ve kadının değeri yeniden yükseltildi.

Nahl suresi 58: Onlardan birisi, bir kız çocuk ile müjdelendiği zaman öfkeli olarak, yüzü siyahlaşıp gölgelenir. 59: Müjdelendiği şeyin kötülüğünden (dolayı) kavminden gizlenir. Onu zelillikle tutsun mu yoksa onu toprağa mı gömsün? Verdikleri hüküm ne kötü (öyle) değil mi?

Kız çocuğu olan aileler "elalem ne der, insanların diline düşeceğimize gidip gömelim, bu utançla rahat dolaşamam" diyerek çocuklarını öldürürlerdi. Hiçbir şeyden habersiz dünya tatlısı kız çocukları bir çukur açılarak içine koyulur ve üzerine toprak atılırdı. Canlıyken gömülen çocuklar küçük güçsüz bedenleriyle yer altında mahsur kalır ve havasızlıktan boğulup ölürlerdi. Bir nevi göçük altında kalmış gibi ölüyorlardı. Üstelik dünyanın en masum canlıları oldukları halde. İşte bu zulüm geleneği sürerken, insanlar cinayet işlemeyi alışkanlık haline getirmişken peygamberimiz zuhur etti ve bu iğrenç amelden onları men etti. Artık kız çocukları da erkek çocukları kadar değer görecek, süs püs içinde büyüyecek, koşup oynayacak, gülüp eğlenecekti. Çünkü kadın ve erkek birbirini tamamlayan, olmazsa olmaz hayat arkadaşıydı.

Rum suresi 21 “Onda ‘sükun bulup durulmanız’ için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet kılması da, O’nun ayetlerindendir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir kavim için gerçekten ayetler vardır.”” (Rum Suresi, 21)

Sahabeler bu ayetleri okuyup hipnozdan uyanmışlar ve eski yaptıklarına pişman olmuşlardı. Uyutan din adamlarından kurtulup uyandıran Kuranla tanışınca kadına gereken değeri tekrar vermişlerdi. Lakin peygamberin ve sahabelerin ölümünden sonra yani iki üç nesil sonra aynı şirk zihniyeti hortladı ve kadınlar yeniden cahiliye devrindeki gibi potansiyel günahkar, potansiyel suçlu görüldü, yeniden cariye yapıldı. Bu kadın düşmanlığı hocalar eliyle pompalandı, halka din olarak kadını dışlamak ve eve hapsetmek öğretildi. Bunun neticesi olarak her olayda kadını suçlayan zihniyet ortaya çıktı. Mesela bir kadın tecavüze uğrayınca adamı suçlamak yerine kadını suçladılar "o saatte ne işi varmış orada, üzerinde neden vücut hatlarını belli tmeyen kıyafet yokmuş, neden yalnız geziyormuş" gibi sözlerle maduru suçlu bulmuşlardır.

Örnek olay: İran'da 26 yaşındaki bir kadın kendisine tecavüz etmeye çalıştığını iddia ettiği adamı öldürdüğü için asılarak idam edildi. (25 ekim 2014 - BBC)

Örnek olay: Suudi Arabistan’da neden “Kadın hakları” konusunda bir gelişme yaşanmadığı sorusu, geçtiğimiz hafta ülkede gerçekleştirilen bir seminerle yanıt buldu. Ülkede kadını bir insan olarak bile kabul etmeyen ve bu konuda şüphesi olan çevreler, geçtiğimiz hafta başkent Riyad’da “Kadın insan mıdır” konulu bir seminer düzenledi. (29 şubat 2016 - Sözcü)

Örnek olay: Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 4 aylık hamile bir kadın parkta spor yaparken kimliği belirsiz bir erkeğin saldırısına uğradı. “Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın” diye bağıran saldırgan ayakkabısıyla dövdüğü kadını yere düşünce tekmeledi. (9.12.2016 - Milliyet.com.tr)

Örnek olay: İzmir'in Alsancak Semti'nde motosikletli iki kişinin tacizine uğradıktan sonra yardım istedikleri polisinde de fiziksel saldırısına maruz kaldıklarını belirten Derya Kılıç ve Seray Gürer, yaşadıklarını anlattı. Yardım istedikleri sırada polisin kendilerine "Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın" dediğini ileri süren Kılıç ve Gürer'in uğradığı şiddet görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra hem polisler, hem de motosikletli tacizciler hakkında soruşturma ve inceleme başlatıldı. (12.08.2017 - Hürriyet)

Günümüzde hoca kılığına bürünmüş şarlatanlar da kadın düşmanlığının devam etmesine katkıda bulunmaktadır.

Örnek:  İşkence yapmak, acıtmak için değil. Deşarj olmak için vurdurtuyor Allah. Eğer erkeğe burasına kadar gelince (boynunu işaret ediyor) ''dokunma bu kadına'' dersen başka yolla erkek rahatlar. O da kadını delirtir aslında. Allah erkeklere ''Dövün rahatlayın'' diye müsaade etmesinden dolayı kadınlar sabaha kadar şükretmelidir eğer kumadan rahatsız oluyorlarsa. Allah istiyorsa kol kırılsın yen içinde kalsın. Ana babasına sövmeden, işkence yapmadan, mutfağını kısmadan evin içinde bu işleri halledecek. İster döver ister kırar evin içinde halledecek. (Nureddin Yıldız)

Müşriklerin uydurduğu kadın düşmanı hadisler


  • Çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim. (Müslim, İman, 34/132; İbni Mace, Fiten 19/4003)
  • Allah: "…Ben onu mükemmel ve akıllı olarak yaratmıştım. Şimdi hafif akıllı yapacağım; o iğrenerek ve istemeyerek yüklü olacak yavrusunu zorlukla dünyaya getirecektir" dedi. (et-Taberi Tefsir I 235 v.d.; Vffl143-44; Tarih 1/1 146-148; es-Salebi Arais&.21; İbnu'1-Esir el-KâmilI 34; tbn Kuteybe Te'vîlü Muhteüfi'l-Hadiss. 139)
  • Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir. (Sahih-i Buhari)
  • Doksan dokuz kadından biri cennette, diğerleri ise cehennemdedir. (Sahih-i Buhari)
  • Ey kadınlar topluluğu! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm. (Müslim, İman, 34/132 İbn Mace, Fiten 19/4003)
  • Kadınlar olmasaydı, erkekler cennete girerdi. (İbn-i Arrak, Es- sakafi hadisi kabul etmezler. (Camiussağir: 2/113))
  • Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz. (İbni Hanbel Müsned 5/43,50; Tirmizi Fiten:75 Nesai Kudat:8; Buhari Fiten:18)
  • Kadınlarla istişare edin, onlara danışın ve onların söylediklerinin zıttını yapın. (El- Makasıdul Hasene: 248, Tezkiretul mevzuat: 128, Tenzihuş Şeria: 2-204, Silsiletul Ehadis: 432)
  • Kadınlara danışmayın, onlara muhalefet edin. Kadınlara muhalefet edin, zira kadınlara muhalefet berekettir. (Kadınlara Dîni Bilgiler 44,45 Suyuti, Leali II, 147; İbn Arrak, Tenzihü'ş Şeria II, 210)
  • Kadınları Allah geride bıraktığı gibi siz de geri bırakın. (Taberani) 
  • Eğer bir kimsenin bir kimseye secde etmesini emretseydim, erkeklerin kadınlar üzerinde olan haklarından dolayı, kadınların erkeklere secde etmelerini emrederdim, (Sahih-i Buhari)
  • Dövme yapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik için dişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin. (Sahih-i Buhari)
  • Kişi kadınını yatağa davet eder de kadın kaçarak eşi sinirli bir şekilde gecelerse, melekler o kadına sabaha kadar lanet eder. (Sahih-i Buhari, 9/36)
  • Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz. (Hafız Zehebi, Büyük Günahlar Sayfa 187)
  • Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz. (İbni Hacer El Heytemi 2/121, Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 239)
  • İmam Musa-i Kazım'a kocasını gazaplandıran kadının durumu sorulunca, şöyle buyurduğu nakledilmiştir: "Kocası ondan razı oluncaya kadar, günahkar sayılır." (Kısar-ul Cümel, C.2, S. 258)
  • "Bir kadın, diliyle kocasına eziyet ederse, onu kendisinden razı edinceye kadar, Allah onun hiçbir tevbesini, kefaretini ve iyi amelini kabul etmez; hatta gündüzlerini oruç ve gecelerini ibadetle geçirse dahi." (Bihar-ül Envar, C.103, S.244)
  • Kadınları zarar vermeyecek miktarda aç, aşırı gitmeyecek kadar da kıyafetsiz bırakınız. Çünkü kadınlar iyice doyar, güzelce giyinirlerse onlar için dışarı çıkıp gezmekten daha sevimli bir şey yoktur. Fakat onlar biraz aç, biraz da çıplak kalırlarsa onlar için evde oturmaktan hayırlı bir şey yoktur. (İbnül Cevzi, Mevzuat, II/282283; Suyuti, Leali, II/154 İbn Arrak, Tenzihü'ş Şeria, II/212213)
  • Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır. (Sahih-i Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338 Ebu Davud, Salat, 110/720)
  • Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta. (Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115 Buhari, Nikah, 17/4805)
  • Kadın sekiz sıfatlıdır: 1- Giyim kuşam hevesinden maymun. 2- Fakir düşmeye razı olmadığından köpek. 3- Kocasına ve diğer insanlara kibrinden yılan. 4- Gece gündüz koğuculuk (dedikodu) yaptığından akrep. 5- Evden eşya sattığından fare. 6- Erkeklere hile kurduğundan tilki. 7- Kocasına itaat ettiğinden dolayı koyundur. (İmamı Gazali, İhya-u Ulumuddin)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?