Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

Kovulmuş şeytan kimdir?

Şeytan ins ve cin şeytanlar olarak ikiye ayrılır. ''De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin şerrinden, insanların Rabbine, insanların sahibine, insanların İlah’ına sığınırım.” (Nas Suresi)

İns şeytanlar, aramızda dolaşan kendisini müslüman gibi tanıtan münafıklardır. Ayrıca kendisini dindar zanneden müşrikler de ins şeytan kategorisindedir. Çünkü Allah adına hareket ettiğini zannettiği halde şeytan'a hizmet etmektedir ama farkında bile değildir.
Cin şeytanlar, ise iblis'in güdümündeki vesveseci, iç sesinizi kullanarak sizi yanlışa sürüklemeye çalışan canlılardır. Tıpkı insanlar gibi dinden sorumludurlar.

Enam 130:''Ey insan ve cin topluluğu! Size âyetlerimi anlatan ve bugününüze ulaşacağınız konusunda sizi uyaran içinizden resûller (elçiler) gelmedi mi? “Kendi nefslerimize şahit olduk.” dediler. Dünya hayatı onları aldattı. Ve kendilerinin kâfir olduğuna, kendileri şahit oldular.''

İblis; astral boyutta yaşayan, ateşten yaratılmış bir cindir.

Kehf suresi 50: Ve meleklere, “Âdem’e secde edin.” demiştik. İblis hariç, hemen secde ettiler. O cinlerdendi...
Rahman Suresi 15: Ve cinleri, mariç ateşten (ateşin en uç kısmından) yarattı.

İblis; Kendisinin ateşten yaratıldığını, insanın ise topraktan yaratılmasını kibir meselesi yaparak kendisini üstün görmüştür.

Araf Suresi 12: (Allah) şöyle buyurdu: “Sana emrettiğim zaman, seni secde etmekten men eden nedir?” İblis: “Ben ondan hayırlıyım,beni ateşten ve onu nemli topraktan yarattın.” dedi.

Allah'ın ''Adem'e secde edin''(Bakara/34) emrine karşı çıkarak kafir olmuştur. İnsanın saygıya değer olmadığını ispatlamak için kıyamete kadar mühlet istemiştir.

Bakara suresi 34: Ve meleklere: “Âdem’e secde edin.” dediğimiz zaman İblis hariç, (onlar) hemen secde ettiler. (İblis) direndi ve kibirlendi. Ve kâfirlerden oldu.Hicr suresi 36: (İblis): “Rabbim, öyleyse bana diriltilecekleri güne kadar zaman ver.” dedi.

Allah'ta onu bir imtihan vesilesi kılarak mühlet vermiş ve lanetleyerek huzurundan kovmuştur.
Araf suresi 15: Allah: Haydi, sen mühlet verilenlerdensin, buyurdu.

Mühlet verilen iblis şöyle konuştu:
Nisa suresi 119: Ve onları mutlaka dalâlette bırakacağım. Ve onları, mutlaka emaniyyeye (kuruntuya) düşüreceğim ve mutlaka onlara emredeceğim. Böylece onlar, mutlaka davarların kulaklarını kesecekler ve onlara emredeceğim, öyle ki mutlaka, Allah'ın yarattığını değiştirecekler. Ve kim, Allah'tan başka, şeytanı dost edinirse artık o, apaçık bir hüsranla hüsrana uğramıştır. 120: (Şeytan) onlara vaad eder ve onları emaniyyeye (kuruntuya) düşürür. Ve şeytan, onlara aldatmaktan başka bir şey vaadetmez.

Hicr suresi 39: (İblis şöyle) dedi: “Rabbim, beni azdırmandan dolayı, onlara mutlaka yeryüzünde (azgınlığı) süsleyeceğim ve mutlaka onların hepsini azdıracağım.”

Sad suresi 82,83: İblis, “Senin şerefine andolsun ki, içlerinden ihlâslı kulların hariç, elbette onların hepsini azdıracağım” dedi.

Böylece şeytani telkinlere başlayarak insanları günaha sokmaya başladı. İlk vesvese verdiği insan, Adem ve eşi oldu. Onlara cennette ebedi kalamama korkusu verip yasak ağaçtan yemelerini sağladı.

Taha suresi 120: Böylece şeytan, ona vesvese verdi. Dedi ki: “Ey Âdem! Sana, ebedîlik ağacına ve sona ermeyecek bir saltanata, delâlet edeyim mi (ulaşmanı sağlayayım mı)?”121: Bunun üzerine ikisi de ondan (o ağaçtan) yediler. O zaman ikisinin de edep yerleri kendilerine açıldı. Cennet yapraklarından üzerlerine örtmeye başladılar. Ve Âdem, Rabbine asi oldu, böylece azdı.

Adem ve eşi yasak meyveyi yedikten sonra vücutları değişime uğradı ve cinsel organları açığa çıktı. Daha önce çıplaklık ve açlık çekmeyen insanoğlunda, yasak meyveyi yedikten sonra acıkma ve giyinme ihtiyacı ortaya çıktı.

Taha suresi 18: Muhakkak ki senin için orada (cennette) acıkmak ve çıplak kalmak yoktur.

Allah'ın emrine uymayıp şeytan'ın vesvesesine inanan adem ve eşi tövbe ederek hatasını kabul etti. Allah'ta onları dünya'ya gönderdi.

Bakara Suresi 36: Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, “Birbirinize düşman olarak inin. Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır” dedik.
Taha suresi 123: Allah, şöyle dedi: “Birbirinize düşman olarak hepiniz oradan inin. Eğer tarafımdan size bir yol gösterici (kitap) gelir de, kim benim yol göstericime uyarsa artık o, ne (dünyada) sapar ne de (ahirette) sıkıntı çeker.” 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?