Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

Evrime delil gösterilen ayetler!

Evrim Teorisi; canlılığın denizde başladığını, tek hücreli canlıların çoğalarak denizde yaşamı başlattığını, denizden karaya çıkan balıkların sürünerek yürümeye başladığını, karada evrilerek farklı canlılar ortaya çıktığını ve maymunların ayaklanıp insana benzediğini sonra da maymunsu hayvanların gelişerek günümüz modern insan olduğunu savunan ortaçağ teorisidir.

Evrim'e göre ilk insan yoktur: Evrimcilere göre Hz. Adem diye birisi yoktur. Çünkü her nesil kendisinden önceki canlının biraz daha gelişmiş versiyonudur. Bu zincirde Hz. Adem diye birisi hiç var olmamıştır. Kuran'da ise Adem ve eşi yaratılınca cennette yaşadığı ve yasak ağaçtan yediklerinde avret yerlerinin açıldığı yazmaktadır.

  • Taha suresi 120: Sonunda şeytan ona vesvese verdi; dedi ki: "Sana sonsuzluk ağacını ve yok olmayacak bir mülkü haber vereyim mi?" 121:Böylece ikisi ondan yediler, hemen ardından ayıp yerleri kendilerine açılıverdi, üzerlerini cennet yapraklarından yamayıp örtmeye başladılar. Adem, Rabbine karşı gelmiş oldu da şaşırıp kaldı.

Ayetlerde görüldüğü gibi iki kişiden bahsedilmektedir. Evrimciler ise ''Adem ilk insan değildir, Adem'den önce insanlar vardı'' diyerek masal anlatırlar.

Evrim'e göre türler arası geçiş vardır: Evrim teorisine göre türler gelişerek başka bir türe dönüşür. Bu iddiayı kanıtlayacak fosil bulunamamıştır. Tam aksine milyonlarca yıllık fosiller ile günümüz canlıları arasında fark olmadığı görülmüştür.

Yusufçuk fosili: Kretase dönemine ait 125 milyon yıllık yusufçuk böceği (Bulunduğu Yer: Santana Oluşumu, Araripe Havzası, Brezilya)
125 milyon yıllık yusufçuk sineği
Vatoz fosili Kretase dönemine ait, 110 milyon yıllık Keman Vatozu (Bulunduğu Yer: Santana Oluşumu, Ceara, Brezilya)

110 milyon yıllık Keman Vatozu

Uçan Balık Fosili: Günümüz uçan balıklarıyla tamamen aynı olan bu uçan balık fosili, canlıların evrim geçirmediğini gösteren delillerden biridir. Dönem: Mezozoik zaman, Kretase dönemi Yaş: 95 milyon yıl Bölge: Haqil, Lübnan

95 milyon yıllık uçan balık fosili

Kuran'a göre İnsan çamurdan yaratıldı: Kuran'a göre insan türü çamurun şekillendirilip heykel yapılması ve ruh üflenmesiyle yoktan var edilmiştir.

Rahman Suresi 14: (Allah) insanı şekil verilip kurutulmuş bir çamurdan yarattı.
Hicr Suresi 26: Andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık.
Hicr Suresi 28: Rabbin meleklere demişti: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan bir beşer yaratacağım." 29: Ben ona şeklini verdiğim ve içine ruhumdan üflediğim zaman hemen onun için secdeye varın.'
Hicr Suresi 33:(İblis;) Ben kuru bir çamurdan, şekillendirdiğin kara balçıktan yarattığın bir insana secde edecek değilim, dedi.
Enam suresi 2: Sizi topraktan yaratan, sonra bir ecel (zaman dilimi) tayin eden O’dur. Ve ecel-i müsemma (kıyamet vakti) Allah’ın katındadır. Siz ise hâlâ şüphe ediyorsunuz.
Rum suresi 20: Sizi topraktan yaratması, O'nun ayetlerindendir; sonra siz (yeryüzüne) yayılmakta olan bir beşer oldunuz.
Taha suresi 55: Sizi, ondan(topraktan) yarattık. Ve sizi, oraya döndüreceğiz. Ve sizi, oradan bir kere daha çıkaracağız.

Çamurdan yaratılışın örneği, Hz. İsa'nın çamurdan kuşa üflemesiyle canlandırmasıdır. Ali İmran Suresi 49: O İsrailoğullarına bir elçi olacak, (onlara şöyle diyecek) size Rab’binizden bir mucize getirdim; size çamurdan bir kuş heykeli yapar, ona üflerim ve Allah’ın izni ile o kuş oluverir. Yine Allah’ın izni ile körü ve alacalıyı iyileştiririm, ölüleri diriltirim. Ayrıca evlerinizde ne yeyip ne biriktirdiğinizi size haber veririm. Eğer inanan kimseler iseniz, bunda sizin için bir ibret vardır.

Ayette görüldüğü gibi Hz. İsa Allah'ın izniyle çamurdan yaptığı kuş heykeline ruh üfleyerek hayat vermiştir. Çamurdan yaratılış ayetlerinde de Allah'ın ruh üflemesinden bahsedilir. Bu örnek çamurun nasıl canlandığını göstermek için verilmiştir. Adem de çamurdan kuşun canlanması gibi canlanmıştır.

Evrim'e göre kadınlar değersizdir: Evrimcilere göre kadınlar evrim sürecini geriden takip ettikleri için değersiz hayvanlardır. Charles Darwin, kadınları şöyle tanımlar:

Kadın, herşeye rağmen bir köpekten daha iyi bir şey. Ev ve evle ilgilenecek bir kişi. Müzik ve havadan sudan konuşmalar. Bunlar sağlık için iyi şeylerdir. (Charies Darwin, The Autobiography of Charles Darwin 1809-1882 (Ed. by Nora Barlow), New York: W. W. Norton & Company, Inc., 1958, 232-233)

Genellikle kadınlarda, sezgi, hızlı kavrama ve belki taklit gücü gibi özelliklerin, erkeklere oranla çok daha belirgin olduğu itiraf edilir; ancak bu yeteneklerden -en azından- bazıları, aşağı ırklara ve bu nedenle de eski ve aşağı medeniyet düzeyine ait özelliklerdir. (Charles Darwin, The Descent of Man and Selection in Relation to Sex, New York: D. Appleton and Company, 1871 (1896 baskısı), s.326)

Evrimci antropolog McGrigor Allan, kadınlar hakkında şunu söyler: “Kadın, fiziksel, zihinsel ve ahlaken bir tür yetişkin çocuktur… Kadınların bu dünyaya kalıcı değerde ve kayda değer, orjinal nitelikte bir fikirle katkıda bulunup bulunmadığı şüphelidir.” (Jerry Bergman, The Dark Side of Charles Darwin, Master Books, 2011, s. 249)

Cenevre Üniversitesi'nde doğa tarihi profesörü olan materyalist Carl Vogt, Darwin'in vardığı bütün sonuçları -hiçbir bilimsel değerlendirmeye tabi tutmadan- kabul etmiş ve şöyle demiştir: "Çocuk, kadın ve bunak beyazın yetişkin bir zenci ile aynı zihinsel özelliklere ve kişiliğe sahiptir, dolayısıyla bunlar aşağı sınıftandır.” (Carl Vogt, Lectures on Man: His Place in Creation, and the History of Earth, edited by James Hunt, London: Paternoster Row, Longman, Green, Longman, and Roberts, 1864, xv, 192)

Kuran'a göre kadın değerlidir: Erkek olsun, kadın olsun, bir mü'min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç şüphesiz Biz onu güzel bir hayatla yaşatırız ve onların karşılığını, yaptıklarının en güzeliyle muhakkak veririz. (Nahl Suresi, 97)


Anlamı çarpıtılan ayetler


Müslümanları evrimci yapmak isteyenlerin ayetler üzerinde yaptığı anlam çarpıtmalarına örnekler

Allah ademi seçti iddiası: Ali imran 33.ayette Ademin seçildiği yazıyor. Seçilmek için bir topluluk olması lazım. Yani ademden önce de insanlar vardı.

Cevap: Ayetin neyi anlattığını bir sonraki ayeti okuyunca anlıyoruz. Ademin, Nuhun, İbrahim ve İmran ailesinin seçilmesi onların birbirinin soyundan gelmesidir. Bu soydan peygamberler çıkmıştır.

Ali İmran Suresi 33: Gerçek şu ki, Allah, Adem'i, Nuh'u, İbrahim ailesini ve İmran ailesini alemler üzerine seçti; 34:Bunlar birbirlerinin soylarından gelen bir nesildir. Allah duyandır, bilendir.

Biz de topraktan yaratıldık iddiası: Fatır suresi 11.ayette önce topraktan sonra nutfeden yaratıldığımız yazıyor. Adem de nutfeden yaratılmış yani ana rahminde gelişmiş.

Cevap: Bu ayette topraktan yaratılan Adem'dir. Nutfe'den yaratılan ise Adem ve eşinin çocuklarıdır.

Fatır Suresi 11: Ve Allah sizi topraktan yarattı. Sonra bir nutfeden. Sonra (da) sizi çiftler kıldı. O’nun ilmi olmaksızın bir kadın yüklenemez (hamile kalamaz) ve doğum yapamaz. Ömür verilen bir kimsenin ömrü kitapta olanın dışında uzatılmaz veya onun ömründen eksiltilmez. Muhakkak ki bu, Allah için çok kolaydır.

Canlılar sudan yaratıldı iddiası: Enbiya 30. ayette ''..Ve her canlı şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmazlar mı?'' yazıyor. Demek ki canlılık önce suda başladı sonra karaya çıktı, sürüngenler ayaklandı, sonra da insana dönüştük.

Cevap: Sudan yaratılmak denizden karaya çıkmak anlamında değildir. Ayetin öncesinde göklerin ve yerin bitişik olduğundan ve ikisinin ayrıldığından bahsedilmiştir. Hud suresi 7. ayette ise arşın su üstünde olduğu bildirilmiştir. Sudan yaratılmak dünyadaki canlıların ham maddesinde su olması demektir. İnsanın çamurdan yaratılması da toprağa su eklenmesiyle olmuştur.

İnsan adı anılmazdı iddiası: İnsan suresinde insan henüz anılmazken uzun süre geçti diyor, yani bizlerin atası olan maymunlara bilinç verilmemişti. İnsan olma bilincine erişmeden önce yeryüzünde maymunsu canlılar olarak yaşamışız.

Cevap: İnsan suresi 1: İnsan (henüz) anılır bir şey değilken (yaratılmamışken) üzerinden uzunca bir zaman geçti.

Bu ayette insan türü henüz yeryüzünde yokken, adı bile anılmazken çok uzun zaman geçtiği, dünyanın yaşlılık zamanında insanın yaratıldığı anlatılmıştır. Evrim'e delil birşey yoktur.

Aşama aşama yaratıldık iddiası: Nuh suresi 14.ayette aşama aşama yaratıldığımız yazıyor. Bu ayet evrime delildir. Önce bilinçsiz maymunlardık sonra evrilerek insana dönüştük.

  • Ve O, sizi halden hale geçirerek yaratmıştır. (Nuh/14)

Cevap: Bu ayette anne karnındaki aşamalardan bahsetmektedir. Konuyla alakalı diğer ayete baktığımızda halden hale geçerek yaratılmanın anne karnında önce kemik oluşması sonra kemiğe et giydirilmesi olduğunu görüyoruz.

  • Muminun suresi 12: Ve andolsun ki Biz, insanı balçığın özünden yarattık. 13: Sonra onu, sağlam bir yerde (ana rahminde) karar kılmış bir nutfe kıldık. 14: Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.

Allah ikiden fazla yaratamaz mı iddiası: Allah ''Adem ve eşini yarattı'' diyorsunuz, Allah'ın gücü sadece iki tane insan yaratmaya mı yetmiş? Adem ve eşinden başka insan yaratamadı mı?

Cevap: Allah'ın gücünün neye yettiğini görmek isteyen, şunlara bakabilir: Güneş ve ayın yörüngede yüzerek gece ve gündüzün oluşması, yeryüzünün dağlarının yükseltilmesi, denizlerin yüzülebilir olması ve suyun içindeki yaşam, çiçeklerin güzel kokusu, meyvelerin hoşumuza gidecek lezzette olması vb bir sürü yaratılış örneği vardır. Bunlara bakanlar Allah'ın neyi yaratıp neyi yaratamayacağını anlayabilir ve ''İkiden fazla insan yaratamıyor mu'' diye sormaz. '' Ayrıca, ''Allah istese olmaz mı, Allah yaratamaz mı'' gibi cümleler kişinin kendi zannıdır. Bu zan tıpkı müşriklerin put'a taparak Allah'a yaklaşmaya çalışması gibidir. ''Allah isterse put'u aracı olarak kabul edemez mi?'' demekten farkı yoktur. Zan ise yasaktır çünkü delilsiz konuşmak günaha sokabilir.

Hucurat Suresi 12: Ey iman edenler! Zandan çok sakının. Çünkü zannın bazısı günahtır. Birbirinizin gizli yönlerini merak etmeyin ve gıybet etmeyin. Sizden birisi ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte tiksindiniz. Allah'a karşı takvalı olun, şüphesiz ki Allah tövbeleri kabul eden, merhamet edendir.


Herkes eşitse biz niye kardeşle evlenemiyoruz idiası:  Kuran'da ''üstünlük takvadadır.'' yazıyor yani herkes eşit. O zaman birisi çıksa ve ''Eskiler kardeş kardeşe evlenerek çoğalmış, biz niye kardeşimizle evlenemiyoruz, Hani insanlar eşitti'' dese ne olacak?

Cevap: Üstünlüğün takvada oluşu, ırkçılık yapmamakla ilgilidir. Hucurat suresi 13: Ey insanlar! Muhakkak ki Biz, sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. Ve sizi milletler ve kabileler kıldık ki, birbirinizi (soyunuzu, babalarınızı) tanıyasınız. Muhakkak ki Allah’ın indinde en çok kerim olanınız (ikram olunanınız, en şerefli olanınız), (ırk ya da soy olarak değil) en çok takva sahibi olanınızdır. Muhakkak ki Allah, en iyi bilen ve haberdar olandır.

Üstünlüğün takvada oluşu ayetini okuyupta ''insanlar kardeşle evlenerek çopalmış bende kardeşimle evlenmek istiyorum'' demenin konuyla hiç alakası yoktur. Bu iddia ''ne yapsakta müslümanları evrimci yapsak'' diye düşünenlerin zorlamasıdır. Din sabittir şerait değişkendir. Örneğin yahudilere tırnaklı hayvanlar haram kılınmıştı. (Enam/146, Nisa/160) Kardeşle evlenmekte o dönem için bir gereklilik ise ilk insanlara özel bir durumdur. Hz. Muhammed'in getirdiği şeriata göre kardeşle evlenmek haramdır.

Evrimcilerin Afrikalı Ota Benga'ya yaptığı zulüm


Ota Benga, 1904 yılında, Samuel Verner adlı evrimci bir araştırmacı tarafından Kongo'da yakalanmıştı. Adı, kendi dilinde "dost" anlamına gelen yerli, evli ve iki çocuk babasıydı. Ama bir hayvan gibi zincirlendi, kafese kondu ve ABD'ye götürüldü. Buradaki evrimci bilim adamları, St. Louis Dünya Fuarı'nda onu çeşitli maymun türleriyle birlikte kafese koyarak "insana en yakın ara geçiş formu" olarak teşhir ettiler. İki yıl sonra ise New York'taki Bronx Hayvanat Bahçesi'ne götürdüler ve birkaç şempanze, Dinah adı verilen bir goril ve Dohung adı verilen bir orangutan ile birlikte "insanın eski ataları" adı altında sergilediler. Hayvanat bahçesinin evrimci müdürü Dr. William T. Hornaday, bu nadide "ara geçiş formu"na sahip olmanın kendisine verdiği gurur hakkında uzun konuşmalar yapmış, ziyaretçiler de kafese konan Ota Benga'ya sıradan bir hayvan gibi davranmışlardı. Ota Benga, sonunda maruz kaldığı uygulamaya dayanamayarak intihar etti.


Evrimciler insan olduklarını kabul etmez!


Atalarının hayvan olduğunu iddia eden evrimciler, kendilerinin de gelişmiş hayvanlar olduklarını söylerler. Gerçekte ise insan ve hayvan birbirinden farklı yaratılışa sahip canlılardır. İnsan türü Adem'in topraktan yaratılmasıyla ortaya çıkmıştır. Hicr suresi 29: (Meleklere) Artık onu dizayn edip, içine ruhumdan üflediğim zaman, hemen ona secde ederek yere kapanın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?