Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

Hangi Allah'a inanıyoruz?

Yaratan Allah'a mı inanıyoruz yoksa yaratılan Allah'a mı? İnsanlar kendi zanlarını veya çocukken öğrendiği cümleleri hayatın gerçeği sanabilirler, akıllarında yarattıkları Allah, gerçekle alakası olmayan Allah olabilir. Bir konuda Allah'ın yasakladığı şeyi bizler normal karşıladığımız zaman kendi yarattığımız Allah'a inanmış oluruz. Biz kalbimiz temiz diyerek kendimizi avuturken Allah bize çok kızıyor olabilir. Bu yüzden Allah'ı gereği gibi tanımak gerekir. Bu yazıda insanların sözleri ve Allah'ın sozlerinin kıyaslamasını yaparak inancımızı gözden geçireceğiz.

İMTİHAN DÜNYASI
İnsanlar diyor ki: Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Allah diyor ki: Biz sizi biraz korku, biraz açlık ve biraz mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmeyle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele! (Bakara Suresi 155)

Biz iyi temennide bulunmak için ''Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın'' diyoruz ama Allah ''canlardan eksiltmeyle sınayacağım''(Bakara/155) diyor. Genç yaşta ölenler de olacak yaşlanınca ölenler de, hayatın gerçeği bu.

KALDIRAMAYACAĞIMIZ YÜKLER
İnsanlar diyor ki: Allah kimseye kaldıramayacağı yük yüklemesin.
Allah diyor ki:  Allah kimseyi gücünün yettiğinden başkasıyla mükellef kılmaz..(Bakara/286)

YARDIMLAŞMAK
İnsanlar diyor ki: Allah olmayanlara da versin.
Allah diyor ki: Ve onlara: "Size Allah'ın rızık olarak verdiklerinden infak edin" denildiği zaman, o inkâr edenler iman edenlere dediler ki: " Allah'ın, eğer dilemiş olsaydı yedireceği kimseyi biz mi yedirecek mişiz? Gerçekten siz, apaçık bir şaşkınlık içindesiniz."(Yasin suresi 47)

ZALİMLERE MEYLETMEK
İnsanlar diyor ki: Homoseksüelleri Allah öyle yaratmış, kendi tercihleri değil.
Allah diyor ki: Lut kavmi de uyarıları yalanladı. Biz de onların üzerine taş yağdıran bir kasırga gönderdik.(Kamer Suresi 33,34)

ÖLÜLERDEN YARDIM İSTEMEK
İnsanlar diyor ki: Yetiş ya falanca, sığındım sana ey Allahın dostu.
Allah diyor ki: ..Artık Allah ile beraber başka birine dua etmeyin.(cin suresi 18)

PUTLARA KULLUK ETMEK
İnsanlar diyor ki: Allah çok uzak ona yaklaşmak için aracı şart.
Allah diyor ki: Müşrikler ''Biz onlara ALLAHA YAKLAŞMAK İÇİN kulluk ediyoruz.'' dediler (Zumer suresi 3)

KAZA NAMAZI
İnsanlar diyor ki: Namaz kılmayanlar daha sonra kazasını kılsınlar.
Allah diyor ki: ..Namaz, mü'minlere belirli vakitlerde farz kılınmıştır. (Nisa suresi 103)

Kuran'da namazın kazaya bırakılması ve sonra telafi namazı kılınmasıyla ilgili işaret bile yoktur. Namazın vakitli farz olduğu(Nisa/103), savaşta bile namaz kılmayı (Nisa101,102), korku halinde binek üzerindeyken namaz kılmayı(Bakara/239) Kuranda bildiriliyor. Namazın kazası yok ama orucun kazası var. (Bakara/184) Eğer namazın da kazası olsaydı Allah bunu bir ayette bildirirdi.

HAYIZLI KADININ İBADETİ
İnsanlar diyor ki: Hayızlı kadınlar oruç tutamaz, namaz kılamaz.
Allah diyor ki: Sana hayz halinden soruyorlar. De ki: “O bir ezadır. Bu yüzden hayz zamanında kadınlardan (cinsel olarak) uzak durun ve temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın.. (Bakara 222)

Kuran'da adet gören kadının ibadet etmesini yasaklayan tek bir ayet yoktur. Sadece cinsel ilişki yasaklanmıştır. Bunun sebebi de sağlıkla ilgili olmasıdır. Kanın abdesti bozduğuna dair de ayet bulunmaz. Bu tür yasaklar hep yahudilikte vardır. Daha fazla bilgi için: Hayızlı kadın ibadet edebilir mi?

ALLAH DOSTLARINA TAPMAK
İnsanlar diyor ki: Allah dostlarına laf eden kuduz köpek gibidir, biz onların tırnağı bile olamayız.
Allah diyor ki: Rabbinizden size indirilene uyun, O'ndan başka velilere uymayın. Ne az öğüt alıyorsunuz. (Araf Suresi 3)

Bazı tasavvufçu insanlar kendi elleriyle seçtiği kişileri kutsayıp ''Onlar Allahın dostu, biz kimiz ki, onların tırnak kiri bile olamayız'' diyerek kendilerini alçaltıyorlar. Halbuki karşısındaki insan da yemek yiyen, uyuyan, tuvalete gidip dışkı yapan birisi. İnsanlar arasındaki tek fark güzel huy ve takvadır. Buda insanlar arasından sıyrılıp kutsal birisi olma sebebi değildir. Peygamberimiz bile kendi konumunu yücelik mertebesi olarak kullanmamış ve ''De ki: “Ben sadece sizin gibi bir insanım. Bana sizin ilâhınızın, tek bir ilâh olduğu vahyediliyor. Öyleyse O’na yönelin ve O’ndan mağfiret dileyin. Ve müşriklerin vay haline (Fussilet/6)'' diyerek aşırı yüceltmelere karşı çıkmıştır. Bunu ona Allah söyletmiştir, onun ağzından çıkan bu hadis/söz salih kişiye değil Allaha tapmak gerektiğini haber vermiştir.

CEHENNEMDEN ÇIKIŞ YANILGISI
İnsanlar diyor ki: Gunahımız kadar yanıp çıkarız, iman ediyoruz çünkü.
Allah diyor ki: Bakara suresi 80: Dediler ki: Ateş, bizi yaksa bile birkaç gün yakar. De ki: Allah'tan bir söz mü aldınız? Aldınızsa Allah sözünden hiç dönmez. Yoksa Allah hakkında bilmediğiniz şeyi mi söylüyorsunuz?

Cehennemden çıkış olmadığını bildiren ayetlere rağmen, ''Günahkar müslümanlar ne olacak?'' sorusu yüzünden insanlar günahı kadar yanıp cennete gideceğine inanmaya başlamıştır. Bu konuda uydurulan hadisler de bu inancı desteklemiştir. Günah işleyen müslümanların sevabı ağır gelirse kurtulacak. (Araf/8)

İMAN EDENLERİN CEHENNEMDEN ÇIKACAĞI YANILGISI
İnsanlar diyor ki: Kalbinde zerre kadar iman olan kişi cehennemde sürekli kalmaz.
Allah diyor ki:  Eğer onlara (müşriklere): "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorarsan, mutlaka "Allah yarattı" derler..
(Lokman/25, Ankebut/61)

HAFIZLARIN ŞEFAAT ETMESİ
İnsanlar diyor ki: Benim dedem hafızdı, 70 akrabasına şefaat edecek.
Allah diyor ki: Mumtehine suresi 3:Kıyâmet günü akrabalarınız ve evlâtlarınız, asla size fayda sağlamaz. (Onlarla) sizin aranızı ayıracaktır. Ve Allah, yaptıklarınızı en iyi görendir.

Kuran'ın arapçasını ezberleyince kendini cennetlik zanneden bir çok hafız var. Kuranı ezberlemek, onun anlamını kavramakla olur. Araplar Kuranı ezberliyordu ama anlamını da biliyorlardı. Türkler ise sadece arapça metni ezberliyor ama anlamından habersiz yaşıyor. Üstelik rivayetleri türkçe okuyor ama kuranı Türkçe okumaya yanaşmıyor. Bunun sonucunda mumtehine 3.ayeti bilmeyen hafızlar ortaya çıkıyor.

HEYKELİ HARAM ZANNETMEK
İnsanlar diyor ki: Heykeller puttur, hadislerde haram olduğu yazıyor.
Allah diyor ki: Ona (Süleyman'a) dilediği şekilde kaleler, HEYKELLER, havuz büyüklüğünde çanaklar ve yerinden sökülmeyen kazanlar yaparlardı. "Ey Davud ailesi, şükrederek çalışın." Kullarımdan şükredenler azdır.(Sebe suresi 13)

Her heykel put değildir, tıpkı her mantarın zehirli olmadığı gibi. Bir heykeli put yapan şey, ondan şefaat istemek ve ondan yardım dilemektir. Süs heykeli ise süleyman peygamberin sarayını süslemek için yaptırdığı bir sanattır. Yani kültür mantarıdır, süs için yapılmıştır. Eğer tapınmak için yapılsaydı zehirli mantar olurdu ve yasaklanırdı. Zaten islamda putçuluk yasaktır, sanat yasak değildir.

DİN ADAMLARINA TAPMAK
İnsanlar diyor ki: Koskoca ulemalar, mezhep imamları, evliyalar yanlış konuşacak değilya. Onlar peygamber varisleri.
Allah diyor ki: Tevbe Suresi 34: Ey iman edenler! Ahbarların ve ruhbanların (din adamlarının) çoğu halkın parasını haksızca yerler ve Allah'ın yolundan alıkoyarlar..

İnsanları yoldan çıkaran en önemli etken din adamlarıdır. Bir insan din öğrenmek için öncelikle din adamlarını dinler. Böylece din algısı şekillenir. Biraz aklını kullanıyorsa başka kişileri de dinler. Ve şanslı ise Kuran'ı anlamaya çalışır. Eğer din adamlarından ''Kuran meali okumayın, sapıtırsınız, hadis okuyun çünkü hadisler de vahiy'' gibi saçma cümleler duymuşsa ve kabul etmişse din adamını rab edinmiş demektir. Hangi akıl sahibi Allahın sözlerinin okunmasından korkar? Üstelik Allah ''İndirdiğimiz açık delilleri ve onu Kitap'ta insanlara açıklamamızdan sonra hidayet çizgisini gizleyenler var ya, işte bunlara Allah da lanet eder, bütün lanet ediciler de lanet eder. (Bakara/159) demişken hangi müslüman insanları kurandan uzak turmaya çalışır? Tabi ki müslüman görünümlü münafıklar kurandan uzak tutmaya çalışır.

ÇOĞUNLUĞA UYMA YANILGISI
İnsanlar diyor ki: O kadar insan yanılıyor olamaz. Çoğunluktan yana olalım.
Allah diyor ki: Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan şaşırtıp-saptırırlar. Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminle yalan söylerler.' (Enam Suresi, 116)

UYDURMA HADİSLERİ KABUL EDENLER
İnsanlar diyor ki: Hadislerde metne bakılmaz, Kuran'a zıt olsa bile senedi sağlamsa kabul edilir.
Allah diyor ki: Sizin bir kitabınız varda ondan mı ders alıyorsunuz? İçinde neyi seçip beğenirseniz alabileceğiniz mi yazıyor? (Kalem suresi 37,38)

Tüm rivayetleri sahih zanneden bir güruh var ki bunlar insanların Allah hakkında asla yalan uydurmayacağını sanıyor. Tıpkı peygamberimizi kuran okurken dinleyen cinler gibi. Cinler kuranı işitip arkadaşlarının yanına döndüğü zaman ''Ve gerçekten biz, insanların ve cinlerin Allah’a karşı asla yalan söylemediğini zannettik.(Cin/5) demişlerdi. Rivayetlerin hepsini sahih zannedenler de şeytanın en büyük tuzağı olan hadis/söz rivayetlerinin tümünü doğru zannetmektedir.

RECM UYDURMASI
İnsanlar diyor ki: İslam'da recm vardır. Hadislerle sabittir. Kuranda yok ama tevratta ve rivayet kitaplarında var.
Allah diyor ki: Size ne oluyor? Nebiçim hükümler veriyorsunuz? Yoksa sizin kendinize ait (kutsal) kitabınız var da ondan mı ders alıyorsunuz? (Kalem 36,37)

Kuranda insan taşlamak müşrik özelliği (Meryem/46, Şuara/116, Kehf/19, Yasin/18) olarak bildirildiği halde peygamber yolunda olduğunu zannedenler ısrarla müşrik özelliğini savunmaktadır. Üstelik Kuran'da zinanın cezası (Nur/2) da yazıyorken, pervasızca ve yüzsüzce peygambere recm iftirası atarlar.

ŞEFAAT YANILGISI
İnsanlar diyor ki: Benim şeyhim Allah dostudur, bize şefaat edecek, sırat köprüsünü beraber geçeceğiz.
Allah diyor ki:''Allah'ın peşi sıra kendilerine zarar veremeyecek ve yararları da dokunmayacaklara kulluk ederler ve: "Bunlar Allah katında bizim şefaatçilerimizdir" derler. (Yunus Suresi 18)

ATALARINA TAPMAK
İnsanlar diyor ki: Atalarımızın yolundan gitmeliyiz, onlar herşeyi bizim yerimize düşünmüş zaten.
Allah diyor ki: Onlara ne zaman: 'Allah'ın indirdiğine uyun' denilse: 'Biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz yola uyuyoruz' derler. Ya, ataları bir şeyden anlamıyor veya doğru yolu bulamamış idilerse! (Bakara suresi 170)

MEZHEPLERİ HAK ZANNETMEK
İnsanlar diyor ki: Atalarımızın seçtiği 4 hak mezhep vardır. Bunlara inanmayan müslüman olamaz.
Allah diyor ki: (O müşrikler ki) Dinlerini fırkalara ayrılıp gruplara bölündüler. Her hizip kendi ellerindeki (mezhebiyle) övünmektedir. (Rum suresi 32)

ALLAH'IN PEŞİ SIRA RABLER EDİNMEK
İnsanlar diyor ki: Allah'a bağlanmak yetmez. Onun peşi sıra evliyalara, ulemelara, müçtehitlere bağlanmak da gerekir.Allah diyor ki: Onlar: 'Sen bize, babalarımızın taptığı şeyleri bırakmamız ve yalnız Allah'a kulluk etmemiz için mi geldin? dediler... (Araf Suresi 70)

KADERCİLİK HASTALIĞI
İnsanlar diyor ki: Haramlar Kuran'da yazdığı kadar değildir, müçtehid alimlerimiz de haram koyabilir.
Allah diyor ki:  Şirk koşanlar diyecekler ki: "Allah dileseydi ne biz şirk koşardık, ne atalarımız ve hiç bir şeyi de haram kılmazdık.." (Enam Suresi 148)

HABİBİM UYDURMASI
İnsanlar diyor ki: Allah perygamberimize ''Habibim'' diyor. Kainat bile onun hürmetine yaratıldı.
Allah diyor ki: Muhammed sizin erkeklerinizden hiç birinin babası değildir. Ancak Allah'ın resulü ve nebilerin sonuncusudur. Allah her şeyi bilendir. (Ahzab Suresi 40.Ayet)

HARAM UYDURMA HASTALIĞI
İnsanlar diyor ki: Canlı resmi çizmek haramdır, ahirette ressamlar en şiddetli azaba çarptırılacak.
Allah diyor ki: Dillerinizin yalan yere nitelendirmesiyle 'Bu helaldir, bu haramdır,' demeyin. Çünkü Allah'a iftira etmiş olursunuz! Muhakkak ki Allah'a iftira edip yalan söyleyenler kurtulamazlar.(Nahl/116) Kıyâmetin vuku bulacağı gün: "Firavun ailesini azabın en şiddetlisine sokun!" denilecek.
(Mumin suresi 46)

RABITA UYDURMASI
Rabıta yapmak haktır, şeyhi düşünmek imanı artırır.
Allah diyor ki: Onlar (müminler); ayaktayken, otururken, yan yatarken (daima) Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda tefekkür ederler..(Ali imran/191)

PEYGAMBERE TAPMA HASTALIĞI
İnsanlar diyor ki: Kul'a kulluk etmem diyenler nefsine kulluk eder, peygambere kul olunmadan Allah'a kul olunmaz.
Peygamber diyor ki: Allahtan başkasına kulluk etmeyelim ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayalım. (Ali imran 64)
Allah diyor ki: Ali imran 79: Bir insan için, Allah'ın kendisine kitap, hikmet ve peygamberlik vermesinden sonra onun insanlara; “Allah'tan başka bana kul olun” demesi olamaz (mümkün değildir). Fakat, sizin kitabı tedris etmiş (okuyup öğrenmiş) olmanız ve öğretiyor olmanızdan dolayı ancak: “Rabbâni (kendini Rabb'e adamış) kullar olunuz” der. 80:Ve size: "Melekleri ve nebileri Rab'ler edinin!" diye emretmez. Siz, müslüman olduktan (teslim olduktan) sonra size küfrü emreder mi?

AKIL DEĞİL NAKİL UYDURMASI
İnsanlar diyor ki: İslam akıl değil nakil dinidir. Ne nakledilmişse kabul ederiz, yoksa hadis inkarcısı oluruz mazallah.
Allah diyor ki: Allah aklını kullanmayanların üzerine pisliği gönderir (Yunus/100) Muhakkak ki Allah katında debelenenlerin EN ŞERLİSİ AKLETMEYEN sağırlar ve dilsizlerdir.(Enfal/22)

PEDOFİLİ HASTALIĞI
İnsanlar diyor ki: Şeriatımız islamda evlilik için yaş sınırı yoktur, 6 yaşındaki kız çocuğuyla 25 yaşındaki adam evlenebilir.
Allah diyor ki: Yetimleri NİKAH ÇAĞINA GELİNCEYE KADAR deneyin. Bundan sonra eğer kendilerinde bir rüşd hissederseniz, o taktirde mallarını onlara teslim edin..(Nisa suresi 6)

ŞEYH'E TAPMA HASTALIĞI
İnsanlar diyor ki: 'Müritler şeyh'ine ölünün gassal'a (ölü yıkayıcısı adama) teslim olduğu gibi teslim olmalıdır. ''(Eşrefoğlu Rumi: müzekkin nüfus, S:481)
Allah diyor ki: Bakara Suresi 131: Rabbi ona: “Teslim ol!” dediği zaman “Ben, âlemlerin Rabbine teslim oldum.” dedi.
İnsanlar diyor ki:  “Şeyhin şeklini hayal etmek, düşünmek, Hakkın zikrinden daha faziletlidir.” (Mahmut Ustaosmanoğlu, İrşadül Müridin, 3. Baskı, s.124)
Allah diyor ki: Ali İmran Suresi 191:Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah’ı anarlar. Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler.

ÖLÜLERE TAPMA HASTALIĞI
İnsanlar diyor ki:İşlerinizde ne yapacağınızı şaşırdığınızda kabir ehlinden yardım isteyiniz. (Mahmut ustaosmanoğlu - Ruhul furkan, C:II, S:82)
Allah diyor ki: Allah'tan başkasına dua edenden daha dalalette olan kimdir? Kıyamet gününe kadar ona kimse icabet etmez. Onlar (yardıma çağırdıkları) onların duasından bile habersizdir.

CENNETİ KÜÇÜMSEME HASTALIĞI
İnsanlar diyor ki: Cennet cennet dedikleri birkaç köşkle birkaç huri, İsteyene ver onları bana seni gerek seni (yunus Emre)
Allah diyor ki: Rabbinizden mağfirete ve genişliği, yeryüzü ve gökyüzünün genişliği kadar olan, Allah’a ve O’nun Resûl’üne inananlar için hazırlanmış olan cennete (kavuşmak için) yarışın. İşte bu, Allah’ın fazlıdır. Onu dilediğine verir. Ve Allah, büyük fazl sahibidir.(Hadid/21) Ve Rabbiniz'den olan mağfirete ve genişliği yerler ve gökler kadar olan, muttekîler için hazırlanmış olan cennete koşun!(Ali imran 133)

PEYGAMBERİ PUTLAŞTIRMA HASTALIĞI
İnsanlar diyor ki: Ey Allah'ın Arşının Nuru, salatu selam senin üzerine olsun!
Allah diyor ki: ''Allah, göklerin ve yerin nuru’dur...''(Nur suresi 35)

TÜREDİ TİPLERİN NAMAZ DÜŞMANLIĞI
Türedi tipler diyor ki: Namazın kimseye faydası yoktur. Namaz müşriklerin ibadetidir.
Allah diyor ki: ..Namaz, mü'minlere belirli vakitlerde farz kılınmıştır. (Nisa suresi 103)

TÜREDİ TİPLERİN ORUÇ DÜŞMANLIĞI
Türedi tipler diyor ki: İslam'da oruç tutmak yoktur. Aç kalmanın kimseye faydası olmaz. Siyam Kuran okumaktır.
Allah diyor ki: ..Fecir vakti, sizce beyaz iplik siyah iplikten ayırd edilinceye kadar yiyin, için, sonra geceye kadar orucu tamamlayın...(Bakara suresi 187)
Bakara suresi 185: Ramazan ayı! İnsanlar için hidayet olan ve doğru yolu ve (hak ile batılı birbirinden) ayıran apaçık belgeleri (kapsayan) Kur'an onda indirilmiştir. Öyleyse sizden kim bu aya şahid olursa artık onu tutsun.

TÜREDİ TİPLERİN KABE DÜŞMANLIĞI
Türedi tipler diyor ki: Kabe puttur, hiç bir kutsallığı yoktur. Orası önceden okuldu tavaf edilmiyordu.
Allah diyor ki: Hani biz İbrahim'e Evin (Kabe'nin) yerini gösterdiğimiz zaman (şöyle emretmiştik:) "Bana hiç bir şeyi ortak koşma, tavaf edenler, kıyam edenler, rükua ve sücuda varanlar için Evimi tertemiz tut."demiştik. (Hac Suresi 26)

TÜREDİ TİPLERİN METAFİZİK HEZEYANI
Türedi tipler diyor ki: Melek diye canlı yoktur. Kanatlı melekler falan mitolojidir.
Allah diyor ki:  Fatır Suresi 1: ''Hamd; gökleri ve yeri yaratan, ikişer, üçer ve dörder kanatlara sahip melekleri, resûller (elçiler) kılan Allah’a aittir. Yaratmada dilediğini arttırır. Muhakkak ki Allah, herşeye kaadirdir.''

Türedi tipler diyor ki: Cin diye bir canlı yoktur. görünmeyen canlılar halk efsanesidir.
Allah diyor ki: Zariyat Suresi 56: ''Ben, cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.''

TÜREDİ TİPLERİN İNKARCI YAPISI
Türedi tipler diyor ki: ''Allah böyle der mi, çok mantıksız, bu kuranı değiştirmek lazım.''
Allah diyor ki: ''Artık kahrolası, nasıl  karar verdi. Yine kahrolası ne biçim karar verdi. Sonra baktı, sonrada kaşlarını çattı yüzünü ekşitti, sonra da arkasını dönüp kibirlendi ''(Muddesir/19-23)

TÜREDİ TİPLERİN MUCİZE HEZEYANI
Türedi tipler diyor ki: ''Allah'ın sünnetinde mucize olmaz, mucizeler bilime aykırı''
Allah diyor ki: Bizi sana mucizeler göndermekten alıkoyan şey, öncekilerin onu yalanlamasından başka bir şey değildir. (İsra Suresi 59)

TÜREDİ TİPLERİN DUA HEZEYANI
Türedi tipler diyor ki: Ahkaf suresi 5.ayete göre Allah'tan başkasına dua edenler sapıktır, insanlara dua etmeyin. İyi dilekte bulunmayın.
Allah diyor ki: Ahkaf Suresi 5: Allah'tan başkasına yalvarandan daha sapkın olan kimdir? Kıyamet gününe kadar ona kimse icabet etmez. Onlar (yardıma çağırdıkları) onların duasından gafildir.

TÜREDİ TİPLERİN EVRİM HEZEYANI
Türedi tipler diyor ki: Çamurdan yaratılmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
Allah diyor ki: Hicr Suresi 28: Rabbin meleklere demişti: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan bir beşer yaratacağım." 29: Ben ona şeklini verdiğim ve içine ruhumdan üflediğim zaman hemen onun için secdeye varın.'

TÜREDİ TİPLERİN İSA HEZEYANI
Türedi tipler diyor ki: Hz. İsa'nın babası vardır, çocuk doğması için erkek ve dişinin çiftleşmesi gerekir. İsa peygamberin babası marangoz Yusuf'tur. Bebekken de konuşmadı, beşikteki bebek nasıl konuşsun? Ölümü de  çarmıha gerilerek oldu. Yahudiler isa peygamberi öldürdü.

Allah diyor ki: Ali imran 45:Hani melekler şöyle söylemişlerdi: 'Ey Meryem! Allah seni kendi katından, adı Meryem oğlu İsa Mesih olacak bir 'Kelime' ile müjdelemektedir. O dünyada da, ahirette de üstün şerefe sahip ve Allah'a yakın kimselerden olacaktır.' 46: Ve beşikteyken ve yetişkin olunca da insanlarla konuşacak. Ve o sâlihlerdendir. 47: (Meryem): “Rabbim, benim çoçuğum nasıl olur? Bana bir beşer dokunmadı” dedi. (Allah şöyle buyurdu): “İşte böyle, Allah dilediğini yaratır. Bir emrin (işin) olmasını takdir ettiği zaman, sadece ona “ol!” der, o hemen olur.”

Nisa suresi 157: Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük" demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiç bir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler. 158: Hayır; Allah onu kendine yükseltti. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.

TÜREDİ TİPLERİN DOMUZ ETİ SEVGİSİ
Türedi tipler diyor ki: Domuz eti haram değildir, bozuk et haramdır.
Allah diyor ki: O, size ölüyü (leşi), kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.(Bakara/173)

2 yorum:

  1. Zalimleye meyl etmek günah mı yoksa kafir mi yapar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zalimlere meyletmeyin yoksa size ateş dokunur.. (Hud 113)

      Sil

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?