Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

Haremlik selamlık islamda yoktur!

Haremlik selamlık uygulaması, bir topluluktaki kadınların ve erkeklerin asla birbirini görmeden ayrı odalarda oturması gerektiğini savunan görüştür. Kadınları sosyal hayattan soyutlayan, kendi bakışlarını yere indirmek ve nefsine hakim olmak yerine kadın görünce saldırma isteğini bastıramayan tiplerin uydurduğu ''Haremlik-Selamlık'' uygulamasının islami açıdan geçerliliği yoktur. Hatta kuran'da haremlik selamlığın olmadığını, kadın ve erkeklerin bir arada oturup yemek yiyebileceğini bildiren apaçık bir ayet vardır. Gelenekçilerin kuran düşmanlığı bu konuda da kendisini göstermiş ve kadınları toplumdan soyutlamışlardır.

Gelenek dini mensupları karşı cinse o kadar düşmanıdır ki kendi akrabalarıyla bile yemek yemezler. Akrabalarıyla bir araya geldiklerinde ayrı odalarda otururlar ve selam bile vermezler. Kadınlar da erkek gördüğü zaman şeytan görmüş gibi bir tavırla arkalarına bakmadan kaçarlar. Karşısında ablasının kocası veya ablasının oğlu bile olsa erkeğin bulunduğu odaya girmezler. Uydurulmuş fıkıh hükümleri insanları bu şekilde kendi akrabalarına bile düşman hale getirir.

Haremlik selamlık uygulamasının bidat olduğunu kanıtlayan ayete bakalım.. Nur Suresi 61: ..Ve size de evlerinizde veya babalarınızın evlerinde veya annelerinizin evlerinde veya erkek kardeşlerinizin evlerinde veya kız kardeşlerinizin evlerinde veya amcalarınızın evlerinde veya halalarınızın evlerinde veya dayılarınızın evlerinde veya teyzelerinizin evlerinde veya anahtarlarına sahip olduğunuz (yerlerde) veya arkadaşlarınızda yemek yemenizde bir güçlük yoktur. Topluca veya ayrı ayrı yemeniz de size günah değildir. Evlere girdiğiniz zaman birbirinize Allah’ın katından mübarek ve tayyib bir selâm ile selâm verin! İşte böylece Allah, size âyetlerini açıklıyor. Umulur ki böylece siz akıl edersiniz.

Ayette görüldüğü gibi akrabalar sayılıyor ve arkadaşlar da eklendikten sonra ''topluca veya ayrı ayrı yemenizde sakınca yoktur'' cümlesi haremlik-selamlık gibi sonradan dine eklenen uygulamayı geçersiz kılmakta ve gelenek dininin insanları yozlaştırmaktan başka bir işe yaramadığını ortaya koymaktadır. Dinini kuran'dan öğrenmeyen kişiler kulaktan dolma bidat hükümler ile dindar olduğunu sanmakta ve ortada cinsel bir saldırı olmamasına rağmen kendi akrabalarından bile kaçar hale gelmektedir.


5 yorum:

  1. Ey iman edenler! Size izin verilmedikçe Peygamberin evlerine girip de yemeğin hazırlanmasını beklemeyin; fakat yemeye çağırıldığınızda girin; yemeğinizi yiyince de hemen dağılın, söze dalıp oturmayın. Bu davranışınız peygamberi rahatsız ediyor, size söylemeye çekiniyor, oysa Allah hak olanı açıklamaktan çekinmez. Peygamber hanımlarından bir şey istediğinizde, onlar perde arkasında iken isteyin; bu sizin kalplerinizin de onların kalplerinin de temiz kalması için en uygunudur. Resûlullah’ı üzmeye hakkınız yoktur, kendisinden sonra ebedî olarak eşleriyle de evlenemezsiniz, sizin bunu yapmanız Allah katında büyük bir günahtır.

    YanıtlaSil
  2. Ahzap 59Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

    YanıtlaSil
  3. Kadınlarin cilveli bir eda ile konusmalari doğru mu?Ahzap 32Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin.

    YanıtlaSil
  4. Yarı çıplak bir şekilde evlerimizin salanuna geremeyecegimiz.Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunanlar ve sizden henüz bulûğ çağına ermemiş olanlar, günde üç defa; sabah namazından önce, öğleyin elbiselerinizi çıkardığınız vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza girecekleri zaman) sizden izin istesinler. Bu üç vakit sizin soyunup dökündüğünüz vakitlerdir. Bu vakitlerin dışında (izinsiz girme konusunda) ne size, ne onlara bir günah vardır. Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz. Allah, âyetlerini size işte böylece açıklar. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

    YanıtlaSil
  5. Beraber yemek yiyip ayrı ayrı yerde yemek yemek günah değildir evet.ancak kalbimiz temiz kalması için ayrı yerde yemek yemek tavsiye edilmiştir.ahzap 53 55 i incelerseniz.

    YanıtlaSil

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?