Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

Deistlere Reddiye!

bumudin deistlere reddiye yazısı

Latince tanrı anlamındaki "deus" sözcüğünden türetilen deizm (ilahiyye/ilahçılık), her türlü vahyi, risaleti, mucizeyi, ilhamı ve dolayısıyla vahyin bildirdiği Allah'ı, dini inkâr ederek sadece akıl ile idrak edilen bir yaratıcıyı kabul eder. Kısaca, Allah'ın âlemin mimarı olduğunu, ona şekil verdiğini, onu düzenlediğini ve harekete geçirdiğini; fakat artık âleme karışmadığını tasavvur eden bir anlayıştır.

Allah var ama din yollamadı iddiası

Eğer bir Allah varsa onun hem yaratan hem  yöneten hem de kural koyan olması gerekir. Hüküm koymayıp yarattıklarına birşey öğretmeyen tanrı anlayışı, tıpkı çocuk doğrurup çocuğu sokağa salan anne gibidir. Bu  anne çocuğuna hiçbir şey öğretmez, sokağa salar ve kiminle arkadaşlık ettiğiyle ilgilenmez. Sonunda çocuk serserilerin eline düşer ve kötü alışkanlıklar kazanır. Sokağa tükürmeyi, kadınlara laf atmayı, cüzdan yürütmeyi, çanta kapıp kaçmayı, uyuşturucu bağımlısı olmayı öğrenir. Böyle bir çocuğu kim doğru yola getirecektir? Ona güzeli ve doğruyu birinin telkin etmesi gerekir. İşte bu doğruya ileten telkinlerin temelini din atmaktadır.

Cin suresi 1: De ki: “Cinlerden bir topluluğun (Kur’ân) dinlediği, sonra: “Biz gerçekten harika, güzel bir Kur’ân işittik.” dedikleri bana vahyedildi.  2: O (Kur’ân), irşada ulaştırır, artık biz, O’na îmân ettik ve artık kimseyi Rabbimize asla ortak koşmayız.

Peygamberler Allah'tan aldığı bilgileri insanlara ulaştırıp nasıl yaşamamız gerektiğini bildirirler.  Yaratan Allah, yarattıklarına doğruyu göstermeden başı boş bırakır mı? Kıyame suresi 36: İnsan başıboş bırakılacağını mı zannediyor?


İyi olmak için dinlere ihtiyaç var mı? sorusu

Deistlerin başlıca argümanlarından birisi de ''iyi olmak için dinlere ihtiyaç yok'' cümlesidir. Bunu söyleyen kişi birden fazla din olduğunu sandığı için ''dinlere ihtiyaç'' tabirini kullanır. Oysa tek bir din vardır oda islam'dır. Her elçi islamı tebliğ etmiştir.  Diğer dinler insan uydurması, putçu, din adamlarını ve elçileri rab edinen  dinlerdir.

Ali imran 19: Hiç şüphesiz din, Allah katında İslam'dır. Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki "kıskançlık ve hakka başkaldırma" (bağy) yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah'ın ayetlerini inkâr ederse, (bilsin ki) gerçekten Allah, hesabı pek çabuk görendir.

İyi olmak konusu ise her insana göre farklıdır. Kime göre neye göre iyi? Yardım severlik, hırsızlığa karşı olmak, hayvanları sevmek, doğayı korumak gibi ortak vijdani konularda deistler ile dindarlar görüş birliğine sahip olabilir. Bir deist ''neden iyi olmalıyız?'' sorusunu görünce ''vijdanım iyi olmam gerektiğini söylüyor, eğer din iyi olmayı emrettiği için iyi oluyorsan sen vijdan sahibi değilsin'' diyebilirler. Aslında Allahın insan fıtratına koyduğu vijdan duygusu ile konuşmaktadır. Ayrıca zaten Allah da buna işaret ederek ''neredeyse kıyametin kopacağını bile gizleyecektim, kimin daha iyi olduğunu tam olarak sınamak için''(Taha suresi,15)  demektedir. Deistler iyilik kavramını kullanırken aslında Allahın istediği gibi iyi olma kuralına uymaktadırlar yani islamın iyi olma kuralına göre yaşamaktadırlar.

Fussilet 34: İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel olan bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost(un) oluvermiştir.

Kime göre iyi konusuna bir örnek ver mek gerekirse, evlilik mi iyidir yoksa canının istediğiyle takılmak mı? sorunsalıdır. Bir deist için ''canımın istediğiyle takılırım, evlilik bana göre değil'' demesi olağandır ama tam tersine ''sevgilime bağlı kalırım, aldatılmak istemem'' diyenler de vardır. Bu ise kime göre doğru? sorusuna güzel bir örnektir.  Eşine bağlı kalmayı savunanlar Allah'ın emrine uymaktadırlar. Evlilik dinin getirdiği bir kuraldır ve insan fıtratı evlenmeye uygun olarak yaratılmıştır.'' ..İnsanlar fıtrat üzere yaratılmıştır..(Rum suresi,30)

Deistler ölümden sonra yaşama inanamaz!

Ahiretin varlığına inanmak, bu dünyada kötülük yapanların ceza çekeceğine inanmayı da gerektirir. Olması gereken de budur, iyilik yapanların mükafat lması, kötülük yapanların ceza alması mantığa uygun olandır. Bir deist için ahirete inanmak onun islam'a da inandığına işaret eder. Yaratıp salıveren Allah inancına göre ahiret diye birşeyin olması düşünülemez. Toprak olduktan sonra dirilmek veya ruhun yaşamaya devam etmesi gibi konular hep islam'ın getirdiği inançlardır. ''Bütün nefsler ölümü tadıcıdır. Sonra Bize döndürüleceksiniz.(Ankebut suresi, 57)  ''Onlar, dünya hayatının zahirini (görünen kısmını) bilirler. Ve onlar, ahiretten gâfil olanlardır.''(Rum suresi 7)

Başka dinlerde de aynı inançların olması onların da islam'dan esinlendiği veya islamın bozulmuş versiyonları olduğuna işaret eder. İslam dini dışındaki tüm dinler islam'ın bozulmuş versiyonlarıdır. İlk insan olan Adem'den beri insanlık her dönemde islam diniyle tanışmışlardır. Hazreti Muhammedin getirdiği islamın sünnilik dinine dönüşmesi dinlerin nasıl bozulmaya uğradığına en güzel örnektir.

Nahl Suresi 36: Andolsun, biz her ümmete: "Allah'a kulluk edin ve tağuttan kaçının" (diye tebliğ etmesi için) bir elçi gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allah hidayet verdi, onlardan kiminin üzerine sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların uğradıkları sonucu görün.

Vijdanım bana yeter doğruyu kendim bulurum iddiası

İnsan aklı kendi başına bir noktaya kadar doğruyu bulabilir. Örneğin hazreti ibrahim, putlara tapmayı çok mantıksız bulmuş ve düşünerek ne putların, ne parlak yıldızın, nede güneş ve ayın ilah olamayacağını anlamıştır. Bunun sonunda Allaha dua ederek kendisini doğru yola iletmesini istemiştir. Böylece Allah onu müslüman yapmıştır.

Enam suresi 76:  Gece onun üzerini örtünce, bir yıldız gördü. “Bu benim Rabbim.” dedi. Fakat kaybolunca, “Kaybolup gidenleri sevmem.” dedi. 77: Ay’ı doğarken görünce: “Benim Rabbim bu.” dedi. Fakat kaybolunca: “Eğer Rabbim beni hidayete erdirmezse, mutlaka dalâletteki kavimden olurum.” dedi. 78:  Güneşi doğarken görünce: “Bu benim Rabbim, bu daha büyük.” dedi. Fakat kaybolup gidince: “Ey kavmim ben sizin ortak koştuğunuz şeylerden uzağım.” dedi. 79: Muhakkak ki ben, hanif olarak yüzümü, yeri ve semaları yaratan Allah’a döndürdüm. Ve ben, müşriklerden değilim.

Deistler neden et yiyor?

Bir deist hayvanların da yaşam hakkı olduğunu savunarak kurban bayramına vahşet diyebilir. Peki kendisi vejeteryan veya vegan mıdır? Et yiyen deistler kendisiyle çelişirler.

Allah homoseksülleri neden cehenneme atıyor?

Deistlerin iddialarında birisi de ''Allah hem eşcinsel yaratıyor hem de bu eşcinselleri cehenneme atıyor, bu dine inanmam.'' cümlesidir. Lut kavminin helak olması, Allahın eşcinsellik hakkındaki görüşünü açık bir şekilde göstermektedir.  Eğer Allah erkekleri eşcinsel olarak yarattıysa bu durumda onlara kızmazdı. Helak ettiğine göre demek ki homoseksüellik Allah katında büyük günah. ''Onların üstüne bir azap yağmuru yağdırdık.” Bak, suçluların akıbeti nasıl oldu.'' [Araf suresi 84] ''Aşkın cinsiyeti olmaz'' diyen deistler ise yaratıp yönetmeyen tanrıya inandıkları için hevalarını tanrı edinmiştir. Böyle günah olmaz, Allah böyle demez diyerek Allah'a din öğretirler.

Diğer deist iddiaları: Deistler dinleri sorguladığını zannederken aslında Allah'a kafa tutarlar. İnanmadıkları şey din değil, Allah'ın yasalarıdır. Allah'a inanıp dinlere inanmadıklarını söylerken kendilerini kandırılar, her deist aslında ateist olmuştur, kafasında yarattığı Allah'a bile inanmaz. Aşağıdaki örnekler bir deistin bloğundaki iddialardır. Nasıl saçmaladığına şahit olacaksınız.

İddia: Kuranda ''Muhakkak ki Biz, O'nu Arapça Kur’ân olarak indirdik. Böylece siz akıl edersiniz.(Yusuf/2) yazıyor. Müslümanların Allahı tüm dünyanın arapça konuştuğunu zannediyor.

Cevap: Kuranın arapça inişi, indiği toplumun arap olmasından kaynaklıdır. Ayette arapça indirilişin onların anlaması için olduğundan bahsetmektedir. ''Ve eğer O’nu (Kitab’ı), yabancı dil bir Kur’ân kılsaydık, mutlaka: “O’nun âyetleri açıklanmalı değil miydi?” derlerdi. Araba yabancı dil mi?..(Fussilet/44) ayeti Kuranın niçin arapça indiğini haber vermektedir. Ayrıca dilleri yaratan da Allahtır.  ''Göklerin ve yerin yaratılması ile dillerinizin ve renklerinizin ayrı olması, O'nun ayetlerindendir. Şüphesiz bunda, alimler için gerçekten ayetler vardır.''(Rum/22)

İddia: Allah hem ne yapacağımızı biliyor hem de bizi imtihan mı ediyor? Sınavın sonucu zaten belliyse neden imtihandayız?

Cevap:  Senin ne yapacağını bilmesi imtihan etmesine engel değil .Öğretmen de sınıftaki çalışkan çocukların yüksek puan alacağını, tembellerin düşük puan alacağını bilir ama sınav yapar. Biliyor diye yapmasın mı? Kimin ne yaptığı kayıt altına alınmasın mı?

"Bizim, sizi boş bir amaç uğruna yarattığımızı ve gerçekten bize döndürülüp getirilmeyeceğinizi mi sanmıştınız?" [Muminun Suresi 115]

İddia: Başka mezhepten olduğu için bir çocuğu ikiye ayıran dinciler izledim. Sonrada arapça birşeyler söyleyerek zafer işareti yaptılar. Din insanları böyle canileştirir.

Cevap: Bu iddiaya sorulması gereken şey: Allah başka mezhepten olan insanları ikiye ayırmayı emretti mi? Cevap tabi ki hayır. Uydurulmuş dini görüpte hak dinden soğumak pireye kızıp yorgan yakmaktır. Mezhepleri bile yasaklayan Allah'a bu sebeple düşman olunur mu?

İddia: Kuranın tanrısı muhammedin cinsel hayatını düzenliyor. Evrensel bir kitapta peygamberin cinsel hayatının ne işi var?

Cevap: Kuran; hüküm, hikmet, siyer, tarih kitabıdır. Kuran sadece insanlığa öğüt vermez, aynı zamanda peygamberlerin hayatlarını, müşriklerin sözlerini, insanın yaratılışını, şeytanın sözlerini, hayata geliş amacımızı, öldükten sonra ne olacağını vb. anlatan kutsal bir kitaptır. Yer yüzünün en sahih kitabıdır. Bu kitapta Hz. Muhammede indiğine göre peygamberin hayatından kesitlerin olması da normaldir. Ayrıca peygamberin evlilik hayatını bile kuran düzenliyor ise ''biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık''(Enam/38) diyen Allah doğru söylemiştir. ayrıca peygamberin de Kurana göre hayatını düzenlediğine işarettir. Gelenekçiler Kuran'dan bağımsız bir peygamber anlatırlar, Kuran ise peygamberin cinsel yaşamını bile düzenlemektedir. Böylece uydurulmuş siyer değil sahih siyeri kurandan öğrenebiliriz.

İddia: Allah neden kadınların giyinmesini emretsin? Hem erkekleri sapık yaratıyor hemde kadınlar onlardan korunsun diye giyinmelerini mi emrediyor? Birazda erkeklere hüküm indirseydiya! hep kadınları baskı altına alıyor.

Cevap: Allah zaten ilk uyarıyı erkeklere yapmaktadır. ''Erkeklere söyle bakışlarını indirsinler, ırzlarını korusunlar''(Nur/30) Ayrıca kapanma ayetlerinden olan Ahzab 59.ayette cahiliye erkeklerinin laf atıp rahatsız etmemesi için cilbab yani vücudu baştan aşağı kapatan elbise önerilmiştir. Dönem cahiliye dönemi ise kadınların kapanması daha uygundur. Ayette de zaten ''daha uygundur'' ifadesi vardır. Giyim allahın verdiği nimetlerdendir, güzel giyinmek müslüman özelliğidir. araf suresi 31: Ey Âdemoğulları! Bütün mescidlerde ziynetlerinizi alınız. Yeyiniz ve içiniz. Ve israf etmeyiniz. Muhakkak ki O, müsrifleri sevmez.

İddia: Madem domuzu lanetleyecektin niye yarattın? Yoksa yanlış yarattın da silgi mi yoktu?
Cevap: Allah'ın domuzu lanetlemesi söz konusu değildir. Domuz lanetli değil, sadece eti haram olan bir hayvandır. (Bakara/173)

İddia: Allah hem herşeyin ona muhtaç olduğunu söylüyor (İhlas/2) hemde bizden yardım istiyor(Muhammed/7) Her şeye gücü yeten tanrı bizden yardım istiyor.

Cevap: Muhammed suresi 7.ayet Allah'a yardım değil, Allah'ın dinine yardımdır. Müslümanlar olarak Kuran tebliğ etmek, hurafelere kuranla cevap vermek Allah'ın dinine yardım etmek demektir. Herşeyin Allah'a muhtaç olduğunu deprem olurken çok güzel anlarsın, deprem olurken korkuya kapılır ve çaresiz kalırsın. Sıcak yatağında ''Allaha muhtaç değilim'' demek kolay tabi.

İddia: Muhammed Kuran'ı kendisi yazdı. Ordan burdan derledi.

Cevap: Eğer Kuran'ı Hz. Muhammed uydurduysa neden kendine gece namazını farz kıldı? Gece uyumak varken neden ibadet etmek için uykusunu bölsün? İsra Suresi 79: Gecenin bir kısmında kalk, sana ait nafile olarak onunla (Kur'an'la) namaz kıl. Umulur ki Rabbin seni övülmüş bir makama ulaştırır.

Kuran'ı peygamberin uydurduğunu söylemek, Kuran'a iman etmemek için uydurulan bahanelerden bisidir: Tur suresi 33: Yahut: “Onu kendisi uydurup söyledi.” mi diyorlar? Hayır, onlar îmân etmezler.

Sonuç: Deist olmakla ateist olmak arasında fark yoktur. Bir ayetle bile dalga geçince Allah'a inanmanın hiçbir faydası olmaz. Din yollamayan Allah'a inanmak; Allah'ı çocuk doğurup sokağa salan anneye benzetmektir. Halbuki bir annenin görevi evladına sahip çıkması ve eğitmesidir. Allah da kullarına sahip çıktığı için şöyle demiştir: ''(Benden onlara) De ki: 'Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü aşan kullarım. Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar. Çünkü O, bağışlayandır, esirgeyendir.'' [39/ Zumer 53] Bizi terk etmeyen ve sahip çıkan bir rabbimiz var. Sadece onu kabul edip yolladığı kitaba iman etmemizi istiyor.

Eğer önceden müslüman olupta şimd deist olan kişiler varsa bir an önce tövbe etmeldir. Çünkü Muhammed peygamber o kadar müşrik ile boşuna uğraşmamıştır. Müşriklerin karanlık zihniyetiyle boşuna savaşmamıştır. Bizler Kuran müslümanları olarak hergün peygamberin mücadelesini daha iyi anlıyoruz. Günümüzdeki hurafecilerin Kuran'a çağıranları mürted ilan etmesi bile mekkeli müşriklerle peygamberimizin mücadelesinin anlaşılması için yeterlidir. Şirk ve tevhid ayetleri tek başına Kuranın hak olduğunu kanıtlar. (Bak: Şirk ayetleri)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?