Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

Allah Dostu Evliyalar

Allah dostları hakkında inceleme!

İnsanların çoğu dini yaşamlarında doğru yol üzere yürümek için peygamber yaşamını taklit eden insanlara mürit olmak gerektiğine inanırlar. Din öğrettiği iddia edilen kişilere öylesine bağlanırlar ki Allahtan daha çok liderlerini sevmeye başlarlar. Bu kişilerin sözleri Allahtan gelen bir vahiy gibi kabul edilerek rabb edinirler.

Müritler şeyhlerini Allah'a yaklaşma vesilesi olarak kullanırlar. Kendilerini çok değersiz görürler ve '' Ben kimim ki doğrudan Allah'a bağlanayım. Allah'ın sevdiği bir insana bağlanmalıyım ki onun sayesinde Allah'a yaklaşayım. Kıyamet günü onun sayesinde sırat köprüsünden geçeyim. Bana şefaat etsin ve şeyhimin hatırına Allah benim günahlarımı bağışlasın'' derler. Bu sözleri söyleyen müritlerin hiç Kuran okumadığı veya Kurandan hiç bir şey anlamadığı ayetlere bakıldığında ortaya çıkmaktadır.

Allah dostu olarak sunulan kişilerin kitapları incelendiğinde Kurandan uzaklaştırmak için gönderilmiş ajanlar oldukları anlaşılır. Kuran'a göre Allahtan başka evliya edinmek, onlardan medet ummak, şefaatçi edinmek putperestlerin özelliğidir. Zumer Suresi 3.ayette putperestler de tıpkı müritlerin söylediği bir söz söylüyorlar. ''Biz onlara Allah'a yaklaşmak için tapıyoruz'' diyorlar. Ortak nokta ''Allah'a yaklaşmak için''

Zumer Suresi 3:''Allahtan başka evliya edinenler, ''Biz onlara sadece allah'a yaklaşmak için tapıyoruz'' dediler.

Müritler, şeyh'in sayesinde dünyanın yok olmadığına savaşların durduğuna ve darbelerin engellendiğine inanırlar. Halbuki insanların koruyucusu ve yardım edeni Allahtır. Şeyhleri Allah'ı sever gibi severler. Bakara suresi 165.ayette, şefaatçi olarak kabul edilen kişilerin ahirette yarar sağlamayacağı bildirilmiştir.

Bakara 165: "İnsanlardan bir kısmı, Allah'tan başkasını O'na denk ve ortak kabul ederler de Allah'ı sever gibi onları severler. İman edenlerin ise Allah'ı sevmesi çok daha köklü ve devamlıdır. O zulmedenler azabı gördükleri zaman bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının çetin olduğunu anlayacaklarını keşke bilselerdi."

Ameller ile değilde Allah dostu ilan edilen kişilere yaranarak cennete gitme inancı putperestlerin özelliğidir. Bu durum yunus suresinde şu şekilde geçer;

Yunus Süresi 18:"Allah'ı bırakıp kendilerine bir zararı veya yararı olmayan şeylere ibadet ediyor ve: "Bunlar Allah katında bizim şefaatçilerimizdir" diyorlar. De ki: "Siz Allah'a, göklerde ve yerde bilmediği bir şeyi mi bildiriyorsunuz?" Allah onların ortak koştuklarından münezzeh ve yücedir.

Allah bizlere Putperestlerin ''Bunlar Allah katında bizim şefaatçilerimizdir''  sözünü örnek vererek şefaatçi edinmenin yanlış olduğunu bildirmiştir. Allahtan başka evliya edinenler hakkındaki diğer ayette ise;

Ankebut Suresi 41:'' Allahtan başkasını evliya edinenlerin durumu kendisine ev edinen örümceğin durumu gibidir. evlerin en dayanıksız olanı ise şüphesiz örümceğin evidir. Keşke bilselerdi.

Ankebut 41.ayette Allahtan başkasını evliya edinenlerin durumu örümceğin evine benzetiliyor. Örümceğin evi rüzgarda sallanır, bir çubuk darbesiyle bozulur. Bu yüzden sağlam değildir. Şeyh'i evliya edinenlerin evi örümcek evi gibidir. Allah'ı evliya edinenler ise sarsılmaz bir kaleyi ev edinmiş olur. Bu kale insanı hurafelerden ve şirkyen arındırır, temiz akıl sahibi insanlar olmayı sağlar. Şeyh'i evliya edinenlerin evi örümceğin evi gibidir. Yani kıyamet günü kimseyi Allah'ın elinden kurtaramazlar. Bu durum zumer suresinde şu şekilde geçer;

Zümer 19: Hakkında azap hükmü verileni sen mi ateşten kurtaracaksın?

Zumer Suresi 19.Ayette görüldüğü gibi kimse kimseyi Allah'ın azabından şefaatiyle kurtaramıyor. Bu kişi peygamber bile olsa Allah ona ''Hakkında azap hükmü verileni sen mi ateşten kurtaracaksın?'' diyor.

İnsanlara din öğrettiğini söyleyip kendi hevalarına göre haram uyduran, dine yeni hükümler ekleyen, kutsal kitabı umursamayan kişiler kıyamet günü müşrik olduklarını öğreneceklerdir.

Enam Suresi 148: Allah'a ortak koşanlar: "Allah dileseydi biz de babalarımız da ortak koşmaz ve bir şeyi haram kılmazdık" diyecekler. Onlardan öncekiler de böyle yalanladılar da sonunda şiddetli azabımızı tattılar. De ki: "Yanınızda bize karşı çıkarabileceğiniz bir bilgi var mı? Siz sadece zanna uyuyorsunuz ve tutarsız tahminlerde bulunuyorsunuz."

Allah'ın huzurunda ''Vallahi biz müşrik değildik.'' diyerek itiraz edeceklerdir.

Enam suresi 23:''Sonra onların: “Vallahi Rabbimiz, biz müşrikler olmadık.” demekten başka onların fitnesi olmayacak.''

Bu kişilere köle olup peygamber yolunda olduklarını zannedenler de kıyamet günü dünyada edindikleri şefaatçilere lanet okuyacaklardır.

Ahzab Suresi 67:"cehennemde olanlar derler ki: “Yarabbi, muhakkak ki biz, sâdatlarımıza (dînde ileri gidenlerimize) ve küberamıza (büyüklerimize) itaat ettik. Ve böylece Senin yolundan (Sıratı Mustakîmi’nden) saptırdılar.” 68:"“Rabbimiz, onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lânetle lânetle.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?