Kuran müslümanlığı hakkında bilgiler

Cinler yabancı insanlar değildir!


İddia: Cin, görünmeyen bilinmeyen demektir. Kuran'da geçen cinler de arapların tanımadığı yabancı insanlardı. Peygamberimizi dinleyen cinler medineli yahudilerdi veya urfadan gelen nusaybinli insanlardı. Cinler uzaylı gibi eciş bücüş yaratıklar değil araplara yabancı insanlardır.

Cevap: Cin kelimesi c-n-n kökünden türemiştir. جِنَّ kelimesi ''bir şeyin duyu organlarına saklı kalması'' demektir. (Ragıb isfahani: Müfredat, sayfa 242, çıra yayınları) Cinler de insanların beş duyu organıyla algılayamadığı astral boyutta yaşayan canlılardır. Semum ateşinden yani çölden yükselen kavurucu sıcaklıktan yaratıldıkları için gözümüzle algılayamayız. Yazın araba kullanırken gördüğünüz asfalttan yükselen sıcaklık cinlerin ham maddesidir. Cinler ateşten, insanlar ise topraktan yaratılmıştır. Bu yüzden cinler madde boyutunda görülmezler. İnsan gözü 400-700 nanometre arasını görürler. Tv kumandasından çıkan kızılötesi ışığı bile göremezken cinleri görmeyi bekleyen, göremeyince inanmayan bir zihniyet aşağıdaki delilleri de göremezler.

Ateşten yaratılan cinler!


İnsanların ve cinlerin ayrı türden canlılar olduğu Kuran'da şöyle bildirilmiştir: ''Ve ben cinleri ve insanları ancak bana kul olsunlar diye yarattım.'' (Zariyat Suresi 56) Ayrıca cin türünün ateşten yaratıldığı, insan türünün de topraktan yaratıldığı Kuran'da şöyle geçer: ''(Allah) yarattı insanı, çömlek gibi kurutulmuş çamurdan. Ve yarattı cinni dumansız ateşten. Artık rabbinizin hangi nimetini yalanlıyorsunuz?'' (Rahman Suresi 14-16) Cin türünün semum ateşinden yaratıldığını bildiren ayet: ''Ve cinleri daha önce semum (çölden yükselen kavurucu sıcaklık) ateşinden yarattık.''(Hicr Suresi 27) Adem'e secde emrine itaat etmeyip kâfir olan iblis de ateşten yaratıldığını şöyle dile getirmiştir: (Allah) dedi: Ey iblis! Ellerimle yarattığım şeye seni secde etmekten meneden nedir? Sen kibirlendin yada yüce mi oldun? (İblis) dedi: Ben ondan hayırlıyım. Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın.  (Allah) dedi: O zaman çık oradan, artık şüphesiz ki sen kovuldun.'' (Sad suresi 75-77) Bu ayetler insaların ve cinlerin ayrı türden canlılar olduğunu hemde dinden sorumlu olduklarını apaçık şekilde haber vermektedir.

Hz. Muhammed'i Kuran okurken dinleyen cinler!


Hz. Muhammed'i Kuran okurken dinleyen cinler de arapların tanımadığı yabancı insanlar değil, görünmeyen canlı olan cinlerdir. Hz. Muhammed Kuran okurken etrafında yığılan cinler ayetlere hayran kalmış ve kavimlerine tebliğ yapmak üzere dönmüşlerdir. ''Cinlerden bir gurubu Kuran'ı işitmeleri için sana yönlendirdik. Huzuruna geldikleri zaman ''susun'' dediler. Bitince kavimlerine uyarıcı olarak döndüler. Dediler: ''Ey kavmimiz! Gerçekten biz bir kitap işittik Musa'dan sonra indirilen. Onların elindekini tasdik eden, hakka ulaştıran, doğru yola sevkeden.'' (Ahkaf suresi 29,30) ayetinde cinlerin gelip Kuran dinlediği ve kendi cin topluluğuna dönüp orada arkadaşlarına tebliğ yaptıkları bildirilmiştir. Bu olay yaşanırken peygamberimizin haberi yoktu, kendi halinde Kuran tilaveti yapıyordu. Etrafında cinlerin yığıldığını cin suresinin kendisine indirilmesiyle öğrenmiş oldu: ''De:Vahyedildi bana cinlerden bir gurubun (Kuran) dinlediği sonra ''şüphesiz biz acayip bir kuran dinledik'' dedikleri. Rüşd'e ulaştırıyor, artık iman ettik ona, ve asla ortak koşmayız rabbimize birşeyi. Ve onun şanı çok yücedir, rabbimiz bir arkadaş veya çocuk edinmedi. Bizim sefih olanımız (iblis)Allah hakkında saçma şeyler söylüyormuş. Ve gerçekten biz, insanların ve cinlerin Allah hakkında asla yalan söylemeyeceğini zannetmiştik.''  (Cin suresi 1-5) ayetlerinde Hz. Muhammed'in kendisini dinleyen cinlerin olduğunu ve bu cinlerin nasıl tebliğ yaptıkları  haber verilmiştir. Cinler yabancı insan diyenler ise uydurma rivayeti gösterip ''Bu hadiste peygamberi dinlemeye gelen cinlerin medineli yahudiler veya nusaybinden gelen insanlar olduğu yazıyor, peygamberimiz onlarla görüşme ayarlayıp Kuran okumuştur'' diyerek ayetlere %100 zıt konuşmaktadır. Kuran'da o cinlerle peygamberimizin bir görüşme ayarladığı değil, haberi yokken dinledikleri yazmaktadır. Onu da şu ayetten anlıyoruz: ''Ve şüphesiz ki o Allah'ın kulu (Muhamemd) yakarmaya kalktığı zaman (cinler) neredeyse onun çevresinde yığılacaktı.'' (Cin suresi 19) ayetinde cinlerin Hz. Muhammed'in etrafında izdiham yaşanacak kadar biriktiği ve Kuran dinledikleri haber verilmiştir.

Göğe çıkıp melekleri dinleyen cinler!


Cinlerin yabancı insan olmadığını ortaya koyan diğer ayet ise, Kuran inmeden önce cinlerin göğe çıkıp oturma yerlerinde oturduğu ve kulak hırsızlığı yaparak bilgi çaldığıdır. Hz. Muhammed'in göreve başlamasıyla bu durum yasaklanmış, cinler artık göğe çıktıklarında muhafızlar ve ateş topları bulmuşlardır. İlgili ayet şöyledir: ''Ve biz elbette dokunduk göğe, o zaman onu şiddetli muhafızlar ve kıvılcımlarla bulduk. Ve biz orada oturma yerlerinde otururduk dinlemek için, artık kim dinlemek isterse onu izleyen bir kıvılcım bulur. Ve gerçekten biz bilmiyoruz yeryüzündeki kişilere şer mi murad edildi yoksa rableri onlar için hayır mı diledi.'' (Cin Suresi 8-10) ayetinde cinlerin değişik bir durumla karşılaştığı ve ''yeryüzündeki kişilere şer mi murad edildi yoksa rableri onlar için hayır mı diledi.'' diyerek dünyadaki insanların akıbetini merak ettikleri bildirilmiştir. Bu olay Hz. Muhammed'in ilk vahyi almasıyla yaşanmıştır. Bu ayetleri yok sayıp cinlere yabancı insan diyenlere şunu sorabiliriz: Bunlar hangi yabancı insan ki göğe çıkıp oturmuşlar ve melekleri dinleyerek kulak hırsızlığı yapmışlar?

Cinlere tapan mekkeli müşrikler!


Kuran'da cahiliye döneminde cinlere tapanlar olduğu haber verilmiştir. ''İnsanlardan bazı adamlar cinlerden bazı adamlara sığınıyordu. Böylece onların azgınlığını artırdılar. '' (Cin Suresi 6) ayetinde insanlardan cinlere tapanlar olduğu bildirilmiştir. Kıyamet günü de Allahu teala meleklere insanları saptırdınız mı diye soracaktır, onlarda şöyle cevap verecekler: ''O gün onların tümünü toplayacak ve meleklere ''Bunlar mıydı size tapanlar?'' diyecek. (Melekler) Derler: Sen subhansın! Sensin bizim velimiz onlar değil. Hayır, onlar cinlere taptılar, onların çoğu onlara (cinlerin ilah olduğuna) iman ediyorlardı.'' (Sebe suresi 40,41) Bu ayetlerde cahiliye devrinde bazı müşriklerin cinlerden medet umduğu, onlara kulluk ettiği haber verilmiştir. Hatta cinlerin Allah'ın soyundan geldiğini söyleyecek kadar ileri gidip Allah'a çocuk isnad etmişlerdi. ''Onunla cinler arasında soy bağı kıldılar. Ve andolsun ki cinler biliyordu (kendi soylarını), şüphesiz ki onlar elbette (huzurda) hazır bulundurulacaklar.'' (Saffat Suresi 158) ayeti müşriklerin cinleri Allah'ın soyu ilan ettiğini haber vermektedir. Cinleri de Allah'ın yarattığını bildiren ayet şöyledir: ''Allah'a cinleri ortak koştular, onları da (Allah) yarattı. Ve isnad ettiler oğullar ve kızlar, yanlarında bir ilim olmaksızın. O münezzeh ve yücedir vasıflandırdıkları şeylerden.'' (Enam suresi 100)

Süleyman peygamberin cinleri!


Süleyman peygamberin cinleri de yabancı insanlar değildir. Hz. Süleyman, Belkıs isimli kadın yöneticiyi kendine çağırdığı zaman onu şaşırtmak için tahtını ışınlamak istemiştir. Bunuda yanındaki kişilere sormuştur. Cinlerden bir ifrit ''sen yerinden kalkmadan tahtı sana getiririm'' demiş, İnsanlardan bir adam ise ''ben onu göz açıp kapayana kadar (bir saniyede) getirim.'' demiş ve tahtı ışınlamıştır. Bu olay Kuran'da şöyle haber verilmiştir:  ''(Süleyman): Ey ileri gelenler! Sizin hanginiz bana onun tahtını getirebilir, bana gelip teslim olmadan önce. Cinlerden bir ifrit dedi: Sen makamından kalkmadan ben onu sana getiririm. Ve gerçekten ben buna güç yetiriririm. Yanında kitaptan ilmi olan dedi ki: Ben onu sana göz açıp kapamadan getirirm.'' Böylece onu önünde dururken görünce dedi: ''Bu rabbimin fazlından bir imtihandır, şükredecek miyim yoksa küfredecek miyim diye. Ve kim şükrederse kendi nefsi için şükreder, ve kim küfrederse o takdirde rabbim hiç bir şeye muhtaç değildir, cömerttir. (Neml Suresi 38-40) ayetlerinde cinlerden bir ifrit ifadesiyle cinlerin bir türü de haber verilmiştir. İfrit cin türlerinden biridir, cinler de kendi içinde farklı türlerde ve şekillerde yaratılmıştır. En bilindik cin türü karabasandır, geceleri insanın üzerine çöker ve hareket etmenizi engeller. Hatta bazı insanlar o esnada uyanabilirse üzerlerinde siyah bir yaratık göreceklerdir. Kırmızı gözlerle kendisine bakan zifiri karanlık bir yaratığın kendisini boğmaya çalıştığını söyleyen kişiler vardır. Yaşanmış cin vakaları da çoktur. Yaşamayanlar ise bunları halisülasyon olarak isimlendirip içini rahatlatmaya çalışmaktadır.

Ayrıca süleyman peygamberin emrinde çalışan cinler, onun vefat etmesini anlayamamış, dayandığı asası çürüyüp yere yığılınca öldüğünü öğrenmişlerdir. Bu olayı anlatan ayette ''Cinler geleceği bilmez, eğer bilselerdi süleymanın ölümünü asa çürüyünce öğrenmezlerdi'' denmiştir. Ayet şöyledir; ''Onun ölümünü gerçekleştirdiğimiz zaman, öldüğünü fark edemediler. Yeryüzü canlısı (kurtçuklar) deyneği aşındırınca yere düştü. Eğer cinler gaybı bilselerdi alçaltıcı azab içinde durmazlardı.'' [Sebe Suresi 14]

İnsan ve cin şeytanlar!


Kuran'da insan ve cin şeytan olarak ayrılmış iki şeytan türü vardır. Cin şeytanlar İblis'in emrindeki görünmez canlılardır. İns şeytanlar ise munafıklardır. Peygamberlere musallat olan insan ve cin şeytanlar şöyle haber verilmiştir: ''Böylece tüm nebilere ins ve cin şeytanları düşman kıldık. Onlardan bazısı bazılarını aldatarak gösterişli sözler vahyederler. Eğer rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Öyleyse onları ve iftiraları terk et.'' (Enam suresi 112) Vesvese veren ins ve cin şeytanlar olduğu da şöyle bildirilmiştir:  ''De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin şerrinden, insanların Rabbine, insanların sahibine, insanların İlah’ına sığınırım.” (Nas suresi 1-6) ayetinde aklımıza kötü düşünceler getiren cin şeytanlardan ve aklımıza fena fikirler sokan kötü arkadaşlardan bahsedilmiştir. Yanlışa yönlendiren fikirler cin şeytanlardan, yanlışa yönlendiren sözler ise insan şeytanlardan gelir. İns şeytanlara örnek olarak ''Bu sıcakta savaşa çıkmayın''(Tevbe/81) diyen münafıklar gösterilebilir. Hz. Muhammedi düşüncesiz birisi gibi göstermek için havanın sıcak olduğunu söyleyerek muhalefet etmişlerdir. Akşam olunca da kafir arkadaşlarının yanına dönerler ve ''müslüman gibi görünerek dalga geçiyoruz'' derlerdi. Bunu da şu ayetten öğreniyoruz:  ''İman edenlerle karşılaştıkları zaman: "inandık" derler. Şeytanlarıyla başbaşa kaldıklarında ise: "Şüphesiz, sizinle beraberiz. Biz (onlarla) yalnızca alay ediyoruz." derler. (Bakara suresi 14)

Sonuç: Kuran'ın hiç bir ayetinde cinler yabancı insan olarak geçmez. Cinlerin arapların tanımadığı yabancı insan olduğunu söyleyenlere göre biz de mekkeye gitsek cin olacağız. Hatta araplar ''cinler gelmiş'' diyecek. Cinleri kabul etmeyenlerin amacı aslında şudur: '' Cinlere inananlar yüzünden heryer cinci hoca doldu, cahil halkın cinini çıkarıyoruz diyerek parasını ve namusunu sömürüyorlar. Bunun önüne geçmek için,cinler görünmez canlılar değil yabancı insanlardır diyelim. Cin inancını kaldırısak cinci hocalar işsiz kalır.'' diyerek bilinçli olarak cinleri anlatan ayetleri tahrif ederler ve müslümanların aklıyla dalga geçerler.

Cinler yabancı insan değil - Bumudin/08.08.2018

2 yorum:

  1. Melekler doğa kanunu cinler yabancı insan bu nasıl ayet inkar etmek böyle nasıl gerçeği bu kadar çarptırırlar aklı selim değil bunu savunanlar "Andolsun,biz sana apaçık ayetler indirdik.Bunlari ancak fasıklar inkar eder"(Bakara 99) yine başka bir ayette "İnkar edip ayetlerimizi yalanlayan laf var ya;işte onlar cehennemliklerdir."(Maide10) Allah razı olsun yine güzel bir konu ve yazı olmuş Allah ilminizi artırsın takipteyim İnşallah

    YanıtlaSil
  2. Cinler metafizik canlılardır ve insanlar gibi imtihana tabiler. ''Ve ben cinleri ve insanları ancak bana kul olsunlar diye yarattım.'' (Zariyat Suresi 56) ''Ve cinleri daha önce semum (çölden yükselen kavurucu sıcaklık) ateşinden yarattık.''(Hicr Suresi 27)
    .
    Cahiliye arapları cinleri ilah sanıyordu: ''İnsanlardan bazı adamlar cinlerden bazı adamlara sığınıyordu. Böylece onların azgınlığını artırdılar. '' (Cin Suresi 6) ''Onunla cinler arasında soy bağı kıldılar. Ve andolsun ki cinler biliyordu (kendi soylarını), şüphesiz ki onlar elbette (huzurda) hazır bulundurulacaklar.'' (Saffat Suresi 158)
    .
    Kıyamet günü melekler müşriklerin cinlere taptığını söyleyecek: ''O gün onların tümünü toplayacak ve meleklere ''Bunlar mıydı size tapanlar?'' diyecek. (Melekler) Derler: Sen subhansın! Sensin bizim velimiz onlar değil. Hayır, onlar cinlere taptılar, onların çoğu onlara (cinlerin ilah olduğuna) iman ediyorlardı.'' (Sebe suresi 40,41) ''Allah'a cinleri ortak koştular, onları da (Allah) yarattı. Ve isnad ettiler oğullar ve kızlar, yanlarında bir ilim olmaksızın. O münezzeh ve yücedir vasıflandırdıkları şeylerden.'' (Enam suresi 100)
    .
    Cinlerin ve İnsanların kötülük tavsiye edenlerine şeytan denir. ''De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin şerrinden, insanların Rabbine, insanların sahibine, insanların İlah’ına sığınırım.” (Nas suresi 1-6)

    YanıtlaSil

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?